WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα αντιμετωπίσετε τις εποχιακές αλλεργίες


Τζουλιάννα Καρνέζη

1 Φεβρουαρίου 2018

dollarphotoclub-82104402.jpg

Πίνετε πράσινο τσάι. Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά μάλλον έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας, το σύμμαχο για να νικήσετε τις εποχιακές αλλεργίες. Και δεν είναι άλλος από το πράσινο τσάι, το οποίο βοηθάει στην αντιμετώπιση της κυκλοφορικής συμφόρησης. Πίνετε κάθε μέρα 2 με 3 φλιτζάνια πράσινο τσάι.

Διαβάστε επίσης: DIY μάσκα με πράσινο τσάι

Περιορίστε το χρόνο σας σε εξωτερικούς χώρους. Κάθε άνοιξη τα δέντρα απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροσκοπικούς κόκκους γύρης στον αέρα. Όταν τους εισπνεύσετε μπορούν να προκαλέσουν μια αλλεργική αντίδραση . Έτσι αν αποφεύγετε για λίγο καιρό ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες, να πηγαίνετε σε χώρους με πολλά δέντρα, θα μειώσετε και τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Δοκιμάστε το βελονισμό. Αυτή η αρχαία κινέζικη διαδικασία έχει χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των συμπτωμάτων της αλλεργίας, όπως το φτέρνισμα, η καταρροή και τα πρησμένα μάτια. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ένας επαγγελματίας τοποθετεί απαλά βελόνες στο κεφάλι και στα διάφορα μέρη του σώματος σας. Μπορεί να χρειαστούν πάνω από μια συνεδρία, όμως όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί του βελονισμού ήδη από την πρώτη θεραπεία παρατηρείτε μια βελτίωση.

Κάντε κάποιες αλλαγές στο σπίτι σας. Κλείστε τα παράθυρα για να κρατήσετε τη γύρη έξω και χρησιμοποιήστε κλιματιστικό για κρατήσετε δροσερό το σπίτι. Αφήστε τα παπούτσια σας στην πόρτα και ζητήστε από τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο. Με αυτό τον τρόπο κρατάτε έξω τα αλλεργιογόνα. Τέλος μην καπνίζετε. Το κάπνισμα μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της αλλεργίας. Έτσι η άνοιξη είναι μια καλή στιγμή για να σταματήσετε να καπνίζετε.

Πλύνετε τα ρούχα σας. Απομακρύνετε και βάλτε για πλύσιμο τα ρούχα που έχετε φορέσει όταν βγήκατε έξω. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να αποτρέψετε να καθίσει η γύρη στα έπιπλα και στα κλινοσκεπάσματα. Επίσης, όταν επιστρέφεται σπίτι μπορείτε να κάνετε ένα ντους για να διώξετε τη γύρη από τα μαλλιά σας.

Περάστε τις διακοπές σας κοντά στη θάλασσα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα της γύρης είναι χαμηλότερα όπου υπάρχει νερό. Έτσι για να μην υποφέρετε από αλλεργίες κατά τη διάρκεια των διακοπών, επιλέξετε ένα μέρος κοντά σε μια λίμνη ή σε παραλία.

Οι παραπάνω μέθοδοι δεν έχουν σκοπό να αντικαταστήσουν τη συμβουλές του γιατρού σας και τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον κάθε οργανισμό. Αν έχετε οποιαδήποτε σοβαρή πάθηση καλό είναι να επισκεφτείτε το γιατρό σας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.