WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ενδείξεις ότι είστε πιο έξυπνοι από όλους


Τζουλιάννα Καρνέζη

19 Μαΐου 2017

flower-child-336658-1920.jpg

Εάν έχετε αδέλφια και είστε το πρώτο παιδί, τότε είστε και το πιο έξυπνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που γεννιούνται πρώτα σε μια πολυμελή οικογένεια, έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τα αδέλφια τους. Ένας από τους λόγους μπορεί να είναι ότι οι γονείς συνήθως περνάνε περισσότερο χρόνο με το πρώτο τους παιδί, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα που έρχονται αργότερα.

Η μητέρα σας είχε πρωινές ναυτίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Τορόντο έδειξε ότι όσες μητέρες υποφέρανε από πρωινές αδιαθεσίες, γέννησαν παιδιά με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Η αιτία; Ενδεχομένως οι έγκυες με πρωινές ναυτίες εκθέτουν τα έμβρυα σε υψηλότερα επίπεδα των ορμονών εγκυμοσύνης, οι οποίες μπορεί να επηρεάζουν την εμβρυική ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Κοιμάστε αργά το βράδυ. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι κοιμούνται και πιο αργά τη νύχτα, σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ερευνητές παρακολούθησαν πάνω από 20000 εφήβους για οχτώ χρόνια και ανακάλυψαν ότι τα άτομα με υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης αργούσαν να πάνε για ύπνο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι με ανώτερες γνωστικές ικανότητες έχουν εξελιχθεί και μπορούν να παρακάμψουν το κικαρδικό τους ρυθμό, που τους ωθεί να κοιμηθούν νωρίς. Απλά πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ενήλικες χρειάζονται 7 με 8 ώρες ύπνο κάθε βράδυ.

Μισείτε την οδήγηση στην πόλη, τις πυκνοκατοικημένες περιοχές και τις κοινωνικές εκδηλώσεις; Θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη της νοημοσύνης σας. Ερευνητές από τη Βρετανία ρώτησαν 15000 ενήλικες αν είναι ευτυχισμένοι που ζουν στη μεγαλούπολη και διαπίστωσαν ότι όσοι απάντησαν αρνητικά είχαν πιο υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Έχετε μια περίεργη αίσθηση του χιούμορ. Το μαύρο χιούμορ είναι ένδειξη ευφυΐας, σύμφωνα με τους Αυστριακούς επιστήμονες. Όσοι προτιμούν τα περίεργα αστεία έχουν και πιο υψηλό δείκτη νοημοσύνης και είναι λιγότερο επιθετικοί.

Στο γραφείο σας επικρατεί ένα χάος. Εάν έχετε ένα γραφείο γεμάτο χαρτιά, δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε ενοχές, αφού το ακατάστατο περιβάλλον προάγει τη δημιουργική σκέψη σύμφωνα με μια έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η ακαταστασία μας αναγκάζει να ξεφύγουμε από τη συμβατική σκέψη και να δοκιμάσουμε νέα πράγματα.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.