Φρούτα και λαχανικά: τι σημαίνουν τα χρώματα;

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017
fruits-and-veggies.jpg

Εκτός όμως από τα θρεπτικά στοιχεία, η σύγχρονη επιστήμη έχει ανακαλύψει ότι υπάρχουν και μη-θρεπτικά στοιχεία που παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία μας.

Οι «φυτοχημικές» αυτές ουσίες, εκτός από τις διατροφικές τους ιδιότητες, είναι υπεύθυνες και για το χρώμα των λαχανικών και φρούτων.

Το κόκκινο χρώμα στα φρούτα και λαχανικά, όπως στη ντομάτα, τη φράουλα, το καρπούζι, το κεράσι, τα κόκκινα φασόλια κ.ά. οφείλεται στο λυκοπένιο. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ