WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φρούτα και λαχανικά: τι σημαίνουν τα χρώματα;


23 Ιουνίου 2017

fruits-and-veggies.jpg

Εκτός όμως από τα θρεπτικά στοιχεία, η σύγχρονη επιστήμη έχει ανακαλύψει ότι υπάρχουν και μη-θρεπτικά στοιχεία που παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία μας.

Οι «φυτοχημικές» αυτές ουσίες, εκτός από τις διατροφικές τους ιδιότητες, είναι υπεύθυνες και για το χρώμα των λαχανικών και φρούτων.

Το κόκκινο χρώμα στα φρούτα και λαχανικά, όπως στη ντομάτα, τη φράουλα, το καρπούζι, το κεράσι, τα κόκκινα φασόλια κ.ά. οφείλεται στο λυκοπένιο. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.