WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στο στήθος μετά την εγκυμοσύνη


29 Ιουνίου 2017

arxeio-lhpshs-3.jpg

Δεν είναι μυστικό ότι κατά τη διάρκεια που μια γυναίκα κυοφορεί το σώμα της αλλάζει και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Αυτό όμως που ανησυχεί τις περισσότερες είναι αν θα μπορέσουν να αποκτήσουν και πάλι το σώμα που είχαν πριν γεννήσουν. Πολλές υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να χάσουν κιλά είναι να θηλάσουν. Η γυναίκα που θηλάζει καθημερινά καίει περίπου 500 επιπλέον θερμίδες, με αποτέλεσμα να χάνει ευκολότερα τα κιλά της εγκυμοσύνης. Πολλά μάλιστα διάσημα μοντέλα όπως η Miranda Kerr, έχουν αναφέρει ότι ο θηλασμός τις έχει βοηθήσει στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και θα πρέπει οπωσδήποτε όλες οι νέες μητέρες να θηλάζουν το μωρό τους. Ωστόσο σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται μια γυναίκα να κάνει δίαιτα κατά τη διάρκεια του θηλασμού, αλλά ούτε να παρασυρθεί στην αυξημένη κατανάλωση τροφής.

Παρόλο όμως που πολλές γυναίκες επισημάνουν τα πολλά οφέλη του θηλασμού, υπάρχουν και εκείνες που υποστηρίζουν ότι σώμα τους και κατ επέκταση το στήθος τους δεν επανέρχεται ποτέ όπως ήταν πριν την εγκυμοσύνη. Αυτός είναι και ο λόγος που σύμφωνα με την αμερικάνικη ένωση των πλαστικών χειρουργών παρατηρείται μια άνοδος των αισθητικών επεμβάσεων μετά τον τοκετό. Και φυσικά αυτό που ζητάνε οι περισσότερες γυναίκες είναι η ανόρθωση στήθους.

Διαβάστε επίσης: Οι top κανόνες απώλειας βάρους για γυναίκες που γέννησαν

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο θηλασμός εξασφαλίζει την καλύτερη διατροφή που μπορούμε να προσφέρουμε στο μωρό τους πρώτους μήνες της ζωή του και επίσης αποτελεί ίσως την πιο σημαντική συναισθηματική εμπειρία. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει ότι ο θηλασμός μπορεί να προφυλάξει από διάφορες ασθένειες που απειλούν το μαστό. Εκτός όμως από όλα αυτά, όσο αφορά την ομορφιά πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το φούσκωμα και το ξεφούσκωμα που συμβαίνει στο στήθος έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή των ελαστικών ινών που συγκρατούν το δέρμα, γι αυτό και πολλές φορές επέρχεται η χαλάρωση. Μια γυναίκα που γέννησε αλλά δεν θήλασε βλέπει λιγότερες αλλαγές στο στήθος της σε σύγκριση με εκείνη που θήλασε. Επειδή όμως η αξία του θηλασμού είναι αδιαμφισβήτητη, είναι πολύ σημαντικό να θηλάζουν όλες οι μαμάδες έστω μέχρι έξι μήνες. Και όσες θέλουν να προλάβουν τη χαλάρωση, μπορούν απλά να δείξουν λίγη προσοχή στο ξεφούσκωμα του στήθους, φροντίζοντας το περισσότερο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.