WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μετά τις διακοπές, θαλπωρή σε 10 πιάτα


28 Αυγούστου 2017

piata40169.jpg

Να γυρνάς μετά από μερικές ημέρες χαλάρωσης και ξεκούρασης σε ένα ειδυλλιακό νησί και να αισθάνεσαι κομμάτια. Παράξενο, ε; Κι όμως έχει όνομα όλο αυτό. Οι ειδικοί το έχουν βαφτίσει «Σύνδρομο άγχους μετά τις διακοπές» (Post-Vacation Stress Syndrome) και δεν πρόκειται για επίσημη ταξινομημένη διαταραχή αλλά για μια σειρά συμπτωμάτων που εμφανίζονται συνήθως σε νέους ανθρώπους.

Το σίγουρο είναι ότι δυσκολεύουν την προσαρμογή στις απαιτήσεις της δουλειάς και τις καθημερινές υποχρεώσεις αλλά λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει. Είναι μια κατάσταση φυσιολογική αφού μετά από μερικές ημέρες ονειρεμένες πρέπει τώρα να προσαρμοστείς σε μια καθημερινότητα που σου φαίνεται ανιαρή και ίσως πιο δύσκολη από ότι είναι πραγματικά. Νοσταλγείς το νησί και τα ατέλειωτα ξενύχτια, η διάθεσή σου είναι πολύ πεσμένη, δεν μπορείς να συγκεντρωθείς, νιώθεις μελαγχολία, θυμώνεις και εκνευρίζεσαι με το παραμικρό, δεν έχεις καμιά όρεξη και βασικά αισθάνεσαι τεράστια κούραση και αδυναμία. Για πλυντήριο ούτε λόγος. Η βαλίτσα χάσκει στο πάτωμα ανοικτή μεν αλλά ακόμα γεμάτη και τα βατραχοπέδιλα έγιναν μέρος της διακόσμησης του σαλονιού. Κανένα πρόβλημα. Δώσε χρόνο και μην υποτιμάς τη δύναμη του comfort food. Πάμε. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και δείτε τα 10 πιάτα εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.