WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Ηλέκτρα δεν άφησε το λέμφωμα του Χότζκιν να της αλλάξει την ζωή


11 Σεπτεμβρίου 2017

popaganda-hospital-960x540.jpg

Καταρχάς θα ήθελα να σε ρωτήσω πότε διαγνώστηκες και πώς. Διαγνώστηκα το 2012, στα 20 μου, με λέμφωμα Χότζκιν. Είναι αυτό που λέμε ο καρκίνος των νέων. Όταν πρωτοδιαγνώστηκα, τα προγνωστικά ήταν πολύ καλά γιατί έχει γύρω στο 80% ίαση  και καθησυχάστηκα. Μου είπαν θα κάνεις έξι ή εφτά κύκλους χημειοθεραπειών και μετά μάλλον δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Πώς κατάλαβες ότι κάτι συμβαίνει και ξεκίνησες τις εξετάσεις; Πέρασε πάρα πολύς καιρός που είχα πυρετό και δεν έπεφτε, χωρίς κάποιο άλλο σύμπτωμα. Προβληματίστηκα αρχικά αλλά δεν είχα σημασία. Έπαιρνα κανένα παυσίπονο και έπεφτε ο πυρετός. Μετά, βέβαια, άρχισα να πονάω. Στη μέση, στα κόκαλα και γενικά να μην αισθάνομαι καλά.

Πόσο καιρό κράτησε αυτή η κατάσταση; Γύρω στον ενάμισι μήνα. Όταν εντέλει κατέληξα στο νοσοκομείο, συνειδητά πλέον και ούσα σίγουρη ότι κάτι έχω, είχα προβλήματα γενικά. Ζαλιζόμουν, δεν μπορούσα το πρωί να σηκωθώ από το κρεβάτι μου. Αισθανόμουν αυτό που λέμε άρρωστη. Πήγα στο νοσοκομείο και πολύ συνειδητά, ενώ στις αρχές μου είπαν ότι έχω κάποιου είδους σαρκοείδωση, επέμενα και ξαναπήγα, ώσπου είδαν ότι όντως κάτι συμβαίνει και υποβλήθηκα σε βιοψία.

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης στη Ντενίσα Μπαϊρακτάρι εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.