WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αν έχετε αυτά τα σημάδια τότε είσαστε πιο έξυπνοι από τους γύρω σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

12 Οκτωβρίου 2017

pexels-photo-590415.jpeg

Έχετε κάνει μαθήματα μουσικής. Μελέτες δείχνουν ότι η μουσική βοηθάει το μυαλό των παιδιών να αναπτυχθεί καλύτερα σε σχέση με τα παιδιά που δεν έχουν κάνει ποτέ μουσική στη ζωή τους. Συγκεκριμένα μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο SAGE Journals διαπίστωσε ότι παιδιά ηλικίας 6 ετών που έκαναν εννέα μήνες μαθήματα πιάνου ή φωνητικής είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ IQ σε σύγκριση με εκείνα που δεν έκαναν ποτέ μαθήματα.

Έχετε μια γάτα. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο LiveScience χώρισε 600 φοιτητές σε δο κατηγορίες, σε εκείνους που είχαν σκύλους και σε όσους είχαν γάτες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι δυο αυτές κατηγορίες είχαν διαφορετικές προσωπικότητες. Γι παράδειγμα όσοι ήταν λάτρεις των σκύλων ήταν πιο ενεργητικοί και εξωστρεφείς και είχαν την τάση να ακολουθούν τους κανόνες. Ενώ οι λάτρεις της γάτας ήταν πιο εσωστρεφείς, πιο ευαίσθητοι και δεν ακολουθούσαν τους κανόνες. Το χαρακτηριστικό όμως που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι όσοι είχαν γάτες σημείωσαν καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ που μετράνε τις γνωστικές ικανότητες.

Διαβάστε εδώ: Είναι καλύτερα να κάνετε μπάνιο το πρωί ή το βράδυ;

Έχετε θηλάσει. Τα οφέλη του θηλασμού είναι πολλαπλά και τώρα προστέθηκε ένα ακόμα, αφού σύμφωνα με κάποιες μελέτες τα μωρά που θηλάζουν έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν πιο έξυπνα παιδιά. Σε δύο μελέτες, οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερα από 3.000 παιδιά στη Βρετανία και τη Νέα Ζηλανδία. Τα παιδιά που είχαν θηλάσει σημείωσαν σχεδόν επτά βαθμούς υψηλότερους στο τεστ IQ.

Μάθατε να διαβάζετε νωρίς. Το 2012, οι ερευνητές εξέτασαν σχεδόν 2.000 ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαπίστωσαν ότι ο αδελφός που είχε μάθει να διαβάζει νωρίτερα έτεινε να έχει υψηλότερα αποτελέσματα στις δοκιμές των γνωστικών ικανοτήτων. Οι συγγραφείς της μελέτης υποδεικνύουν ότι η ανάγνωση από νεαρή ηλικία αυξάνει τόσο τη λεκτική όσο και τη μη λεκτική ικανότητα, σε αντίθεση με το αντίστροφο.

Έχετε χιούμορ. Στο Elsevier δημοσιεύτηκε μια μελέτη στην οποία οι ψυχολόγοι ζήτησαν από 400 μαθητές να κάνουν τεστ νοημοσύνης και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να βρουν λεζάντες με διάφορα κινούμενα σχέδια. Και όπως γίνεται αντιληπτό οι πιο έξυπνοι μαθητές κάνουν και τις πιο αστείες πλάκες.

Είστε περίεργοι. Όσοι κάνουν συνέχεια ερωτήσεις, εκτός ότι μπορεί να χαρακτηριστούν περίεργοι είναι και πιο έξυπνοι, σε σχέση με εκείνους που αδιαφορούν. Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου διαπίστωσε οι άνθρωποι που επενδύουν χρόνο στο να ρωτάνε και να μαθαίνουν, έχουν και καλύτερη γνωστική ικανότητα.

Δεν είχατε κάνει σεξ μέχρι και να τελειώσετε το λύκειο. Ερευνητές εξέτασαν 12000 έφηβους στη Βόρεια Καρολίνα και συμπέραναν ότι όσοι απάντησαν καλύτερα στα τεστ IQ ήταν ακόμα παρθένοι. Μπορεί να είχαν σύντροφο αλλά η σχέση τους ήταν ακόμα σε αρχικό στάδιο.

Δεν προσπαθείτε πολύ σκληρά. Μπορεί να νομίζατε μέχρι τώρα  ότι οι άνθρωποι που δεν προσπαθούνε σκληρά είναι τεμπέληδες, όμως κάνετε λάθος. Γιατί αυτό το χαρακτηριστικό είναι σημάδι ευφυΐας. Εξάλλου οι έξυπνοι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη να προσπαθούν συνέχεια, ούτε νιώθουν το αίσθημα του ανταγωνισμού. Μπορεί η προσπάθεια να επικροτείται, όμως οι ευφυείς δεν την έχουν ανάγκη. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.