WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με αυτές τις τροφές θα χάσετε τα περιττά κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

22 Οκτωβρίου 2017

22280749-560458580952743-2628348147805454336-n.jpg

Γιαούρτι. Το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, και όχι φυσικά αυτό που είναι πλούσιο σε ζάχαρη, μπορεί να καταστείλει την όρεξη και να σας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες. Επίσης είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου που συμβάλει στην ενίσχυση της οστικής πυκνότητας και προβιοτικών τα οποία βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό. Οι τροφές που περιέχουν νερό, όπως τα αγγούρια, τα καρότα, τα πορτοκάλια κ.α. σας ενυδατώνουν και βοηθάνε την απώλεια του σωματικού βάρους. Επιπλέον αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τον κορεσμό.

Διαβάστε εδώ: Έπινα μηλόξυδο για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη

Όσπρια. Τα όσπρια είναι οι αφανείς ήρωες στην προσπάθεια απώλειας κιλών. Δεν έχουν πολλές θερμίδες και είναι καλή πηγή φυτικών ινών, με αποτέλεσμα να μας κρατάνε χορτάτους για πολλές ώρες.

Αυγά. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι όσοι έτρωγαν αυγά βραστά για πρωινό, κατανάλωναν μικρότερη ποσότητα φαγητού στο μεσημεριανό γεύμα. Ενώ όσοι έτρωγαν δημητριακά για πρωινό δεν μείωσαν την ποσότητα του φαγητού στο κυρίως γεύμα.

Αβοκάντο. Περιέχει καλά λιπαρά οξέα, που έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν τον κορεσμό σε σύγκριση με άλλες λιπαρές ουσίες. Φυσικά το αβοκάντο είναι πλούσιο σε θερμίδες, γι αυτό και θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.