WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πες μου τι ώρα τρως να σου πω αν θα αδυνατίσεις


1 Νοεμβρίου 2017

diatrofi.jpg

«Το αποτέλεσμα της έρευνας για τους ανθρώπους σημαίνει ότι μία δίαιτα είναι αποτελεσματική μόνον αν οι θερμίδες λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν είμαστε ξύπνιοι και ζωηροί», εξηγεί ο συντονιστής της έρευνας Τζόζεφ Τακαχάσι, του Southwestern Medical Center των ΗΠΑ. Παράλληλα και προς έκπληξη των ερευνητών τα ποντίκια αυτής της ομάδας παρουσίασαν σημαντική αύξηση της κινητικότητάς τους ενώ οι εξετάσεις αίματος ήταν σχεδόν τέλειες.

Παρότι το αποτέλεσμα της έρευνας φαίνεται απροσδόκητο εν τούτοις εντάσσεται σε μία ερευνητική τάση των τελευταίων ετών, τη «χρονο-διατροφή». Η ιδέα ξεκινά από το δεδομένο ο κιρκάδιος ρυθμός δεν καθορίζει μόνον τον «κύκλο του ύπνου και του ξύπνιου», τη ροή των ορμονών ή την αρτηριακή πίεση, αλλά συνδέεται και με τον μεταβολισμό: με τον ρυθμό δηλαδή με τον οποίο καταναλώνουμε ή αποθηκεύουμε θερμίδες, τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας «καίει» τα σάκχαρα μέσω της ινσουλίνης, τη δραστηριότητα του ήπατος και πολλών ορμονών, τον πληθυσμό των βακτηρίων του εντέρου, ακόμα και με την έκφραση ορισμένων γονιδίων που σχετίζονται με το λίπος. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.