WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί η νηστεία είναι καλή ευκαιρία να μπεις σε ένα πρόγραμμα διατροφής


2 Μαρτίου 2018

1647.jpg

H νηστεία της Σαρακοστής προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφορμή για να μπούμε σε ένα πρόγραμμα διατροφής. Σύμφωνα με μελέτες τα άτομα που ακολουθούν τις επίσημες νηστείες της Εκκλησίας έχουν μειωμένη χοληστερόλη, μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και φυσιολογικό σωματικό βάρος. Συγκεκριμένα όσοι ακολουθούν τη νηστεία της Σαρακοστής αποφεύγουν την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, ενώ ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα όπως είναι οι ξηροί καρποί, αλλά και σε μονοακόρεστα λιπαρά όπως ελιές και ελαιόλαδο. Επίσης η διατροφή τους είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από διάφορες παθήσεις.

Ωστόσο η νηστεία απαιτεί προσοχή ώστε να διαχειριστούμε σωστά τους διατροφικούς περιορισμούς και παράλληλα να φροντίζουμε έτσι ώστε ο οργανισμός να παίρνει όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ένας λοιπόν πολύτιμος σύμμαχός μας κατά τη διάρκεια της νηστείας της Σαρακοστής είναι η ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων Fytro, με προϊόντα που εξασφαλίζουν στον οργανισμό τα ημερήσια απαραίτητα αποθέματά του σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενώ παράλληλα μας βοηθούν να δημιουργούμε υγιεινές, νηστίσιμες αλλά και νόστιμες συνταγές.

Με την Fytro η νηστεία της Σαρακοστής αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για να αλλάξουμε-και όχι μόνο προσωρινά- τις διατροφικές μας συνήθειες που θα συμβάλλουν στον έλεγχο του βάρους μας, αλλά και της υγείας μας, στο πλαίσιο πάντα ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Παρακάτω σας παραθέτω τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσατε να κάνετε κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Εντάξτε στο πρωινό σας ένα Ρόφημα Αμυγδάλου της Fytro που είναι πηγή βιταμινών και ασβεστίου το οποίο είναι μειωμένο στη νηστεία λόγω αποκλεισμού των γαλακτοκομικών.

Για το μεσημεριανό σας γεύμα επιλέξτε μέχρι 2 φόρες την εβδομάδα λαδερό με μια φέτα μαύρο ψωμί και 2 με 3 φορές όσπρια με σαλάτα και ελιές, τις ημέρες που επιτρέπεται το λάδι. Να αναφέρω ότι αντί για κρέας μπορείτε να καταναλώνετε προϊόντα σόγιας Fytro (Σόγια Κιμά, Σόγια Κεμπάπ, Ρόφημα Σόγιας, Κριθαράκι Σόγιας).

Το καταπληκτικό αυτό φυτό είναι μια ισορροπημένη υγιεινή τροφή για μικρούς και μεγάλους που μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά για μερική ή ολική αντικατάσταση του κρέατος. Επίσης μια φορά την εβδομάδα να καταναλώνετε ζυμαρικά με αλεύρι σόγιας με ντόματα όπως είναι το Spaghetti Silueta Fytro. Καλή πηγή πρωτεΐνης αποτελούν και τα θαλασσινά αρκεί να αποφεύγετε τα τηγανιτά.

Για βραδινό καλό είναι να επιλέγετε κάτι ελαφρύ, όπως μια σούπα λαχανικών με Ρύζι με Φλοιό ή πατάτες, μπιφτέκι από Σόγια Κιμά και σαλάτα με Πλιγούρι ή Κινόα Fytro ή μια νηστίσιμη σπανακόπιτα.

Τέλος δεν πρέπει να παραλείπετε τα ενδιάμεσα σνακ γιατί βοηθάνε στην αύξηση του κορεσμού και κρατάνε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ιδανικές επιλογές είναι οι ανάλατοι ξηροί καρποί, τα φρούτα και οι Ρυζογκοφρέτες Fytro οι οποίες περιέχουν φυτικές ίνες, είναι χωρίς γλουτένη και περιέχουν μόλις 26 θερμίδες η ρυζογκοφρέτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.