WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δίαιτα αποτοξίνωσης 5 ημερών για να βγείτε ανανεωμένες στην παραλία


Τζουλιάννα Καρνέζη

6 Ιουλίου 2018

epicurrence-64520-unsplash.jpg

Βήμα 1

Εξαλείψτε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα γαλακτοκομικά και τα κόκκινα κρέατα για 5 μέρες από τη διατροφή σας. Σχεδιάστε ένα μενού που να αποτελείται από φρούτα και λαχανικά, όσπρια, σπόρους και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Βήμα 2

Χρησιμοποιήστε έναν αποχυμωτή για να φτιάξετε χυμούς από φρούτα και λαχανικά. Μπορείτε να τους φυλάξετε στο ψυγείο, για έως και τρεις ημέρες.

Βήμα 3

Συμπληρώστε αρκετές κανάτες φρέσκο, φιλτραρισμένο νερό και φυλάξτε το στο ψυγείο για γρήγορη πρόσβαση. Εξαλείψτε την καφεΐνη, τα ζαχαρούχα αναψυκτικά και το αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης να πίνετε μόνο το χυμό των φρούτων και των λαχανικών ή νερό.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας χωρίς να κάνετε δίαιτα

Βήμα 4

Πιείτε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό με  λεμόνι μία ώρα πριν από το πρωινό.

Βήμα 5

Πάρτε ένα στεγνό πινέλο και βουρτσίστε το δέρμα σας καθημερινά το πρωί. Το βούρτσισμα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ενθαρρύνει την παροχή αίματος και βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και την προώθηση της ανανέωσης των κυττάρων. Πάντα βουρτσίζετε προς την καρδιά, όπως από τους αστραγάλους προς τους μηρούς, και από τους καρπούς προς τους ώμους.

Προειδοποιήσεις: Εάν υποβάλλεστε σε θεραπεία για μια ιατρική κατάσταση, πάντα να συζητάτε με το γιατρό σας πριν από την ανάληψη οποιασδήποτε δίαιτας ή άσκησης. Τα άτομα με διαβήτη ή κυκλοφορικά προβλήματα δεν μπορούν να ανεχθούν την αποτοξίνωση. Τυχόν βότανα, συμπληρώματα, αιθέρια έλαια, ή άλλα εναλλακτικά φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, να προκαλέσουν ερεθισμούς ή αλλεργίες.

Gallery: Δείτε τα αξεσουάρ που βάζουν τα πόδια μας στο επίκεντρο

[gallery-717351]

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.