WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 περιπτώσεις που δεν πρέπει να πίνετε καθόλου νερό


Τζουλιάννα Καρνέζη

4 Αυγούστου 2018

attractive-beautiful-beauty-1024389.jpg

Τα 2/3 της γης καλύπτονται από το υγρό στοιχείο ενώ το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε η κατανάλωση του νερού είναι ζωτικής σημασίας. Όμως είτε το πιστεύετε είτε όχι υπάρχουν μερικές φορές που δεν πρέπει με τίποτα να πιείτε νερό. Θέλετε να δείτε ποιες είναι;

Όταν έχετε φάει πολύ

Αν πιείτε νερό πριν τι φαγητό είναι ένας απλό τρόπος για να μειώσετε την πείνα, αφού πολλές φορές το σώμα μας μπερδεύει τη δίψα με την πείνα. Εάν όμως μετά από ένα βαρύ γεύμα πιείτε πολύ νερό, μπορεί να σας οδηγήσει σε δυσφορία και σε τάση για εμετό.

Έχετε υπονατριαιμία

Αν και είναι σπάνιο, ωστόσο εάν πίνετε πολύ νερό μπορεί να βάλετε την υγεία σας σε κίνδυνο. Και αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της υπονατριαιμίας, μια πάθηση που εμφανίζεται όταν τα επίπεδα του νατρίου στο αίμα είναι πιο χαμηλά από το κανονικό. Το νάτριο είναι ηλεκτρολύτης και βοηθάει στη ρύθμιση της ποσότητας του νερού στο σώμα μας. Όταν συμβεί αυτό η στάθμη των υγρών του σώματος αυξάνεται και τα κύτταρα αρχίζουν και πρήζονται. Αυτή η διόγκωση μπορεί να προκαλέσει διάφορά προβλήματα υγείας που κάποια μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή. Επίσης, οι αθλητές αντοχής μπορεί να μπουν στον πειρασμό να πίνουν μεγάλη ποσότητα νερού σε όλη τη διάρκεια ενός μαραθώνιου και αυτό να οδηγήσει σε διόγκωση των κυττάρων και να προκαλέσει ναυτία, εμετό και σπασμούς.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούν να μας παχύνουν τα φρούτα

Όταν κάνετε μια έντονη άσκηση για μεγάλο χρονικό διάστημα

Μέσω του ιδρώτα χάνουμε ηλεκτρολύτες, όπως το νάτριο και το κάλιο. Εάν λοιπόν κάνετε μια έντονη προπόνηση και έχετε εφίδρωση, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τους ηλεκτρολύτες οι οποίοι όμως δεν βρίσκονται στο πόσιμο νερό. Μια καλή επιλογή είναι το νερό της καρύδας το οποίο είναι υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο, μαγνήσιο, νάτριο και βιταμίνη C και δεν σας προσθέτει θερμίδες.

Διαβάστε εδώ: Τελικά μπορούμε να κολυμπήσουμε μετά το φαγητό;

Όταν το νερό είναι αρωματισμένο

Όσοι δεν θέλουν να πίνουν κανονικό νερό, μπορούν να βρουν εμφιαλωμένο με διάφορες γεύσεις. Τα περισσότερα αρωματισμένα νερά συχνά περιέχουν γλυκαντικά μηδενικής θερμιδικής αξίας. Όμως κάποιες μελέτες έχουν συνδέσει τις γλυκαντικές ουσίες με την αύξηση της πείνας και κατ επέκταση την αύξηση του σωματικού βάρους. Φυσικά οι μελέτες δεν είναι πολλές και χρειάζεται να γίνει περαιτέρω έρευνα. Αν διαπιστώσετε ότι πίνοντας αρωματισμένο νερό και πεινάτε περισσότερο, μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε τη δική σας γεύση στο νερό της βρύσης, βάζοντας λεμόνι, αγγούρι, μούρα και άλλα βότανα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.