WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα τρώτε τις αγαπημένες σας τροφές και θα χάνετε κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

20 Σεπτεμβρίου 2018

court-prather-588074-unsplash.jpg

Όταν θέλετε να χάσετε κιλά τις περισσότερες φορές σταματάτε να τρώτε τρόφιμα με πολλές θερμίδες, τα οποία όμως τυχαίνει να είναι και τα αγαπημένα σας. Ωστόσο ο περιορισμός των τροφίμων μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και όταν χάσετε βάρος, μετά να το ξαναπάρετε. Τι πρέπει να κάνετε; Να συμπεριλάβετε τα αγαπημένα σας φαγητά στο διαιτολόγιο σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παίρνετε κιλά. Διαβάστε παρακάτω πώς θα το καταφέρετε.

Αν είστε λάτρεις των τηγανητών πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν πολλές θερμίδες. Όμως μπορείτε να πανάρετε τις τροφές και στη συνέχεια να τις ψήνετε στο φούρνο, αντί να τις τηγανίσετε. Με ένα ελαφρύ στρώμα ψωμιού, και πολύ λίγο λάδι, μαγειρέψτε στο φούρνο και θα έχετε ένα τραγανό και νόστιμο φαγητό σαν τηγανητό, χωρίς τις πρόσθετες θερμίδες και το λίπος των παραδοσιακών τηγανητών. Μπορείτε να φτιάξετε από ροδέλες κρεμμυδιού μέχρι κολοκυθάκια.

Διαβάστε εδώ: Θυρεοειδής και διατροφή: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μπέικον. Δεν χρειάζεται να απαρνηθείτε το μπέικον, το μυστικό είναι να το απολαμβάνετε ως γαρνιτούρα. Αντί να καταναλώνετε κομμάτια από μπέικον, μπορείτε απλά να προσθέσετε πολύ λίγο, σε υγιεινά πιάτα και θα απολαύσετε την αλμυρή-καπνιστή του γεύση, χωρίς τύψεις. Ενώ συνήθως το μπέικον το βάζουμε σε πατάτες φούρνου ή στα μακαρόνια, γίνετε πιο δημιουργικοί και προσθέστε το σε πιο υγιεινά πιάτα, όπως λαχανάκια Βρυξελλών, στο μπρόκολο ή σε ωμές σαλάτες. Και σίγουρα αν το καταναλώνετε σε μικρές ποσότητες, θα γίνει μέρος της δίαιτας σας.

Ξηροί καρποί. Μπορεί οι ξηροί καρποί να έχουν λίπος, όμως δεν υπάρχει λόγος να τους αφαιρέσετε από τη διατροφή σας καθώς περιέχουν τα υγιή λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα στον οργανισμό. Επειδή όμως έχουν αρκετές θερμίδες καλό είναι να διαλέγετε ανάλατους ξηρούς καρπούς και να υπολογίσετε μαζί με τον διαιτολόγο σας, πόση ποσότητα σας αναλογεί καθημερινά.

Διαβάστε εδώ: Τι ώρα πρέπει να τρώτε το βράδυ για να χάσετε κιλά

Ζυμαρικά. Μια λανθασμένη άποψη είναι ότι οι υδατάνθρακες παχαίνουν. Όμως αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι είναι απαραίτητοι στον οργανισμό γιατί παρέχουν ενέργεια και επίσης δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι τα μακαρόνια αλλά ο τρόπος που τα μαγειρεύετε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μην χρησιμοποιείτε σάλτσες με πολλές θερμίδες και να προσθέτετε αρκετά λαχανικά.

Σοκολάτα. Για πολλούς από εσάς η σοκολάτα είναι ένα από τα αγαπημένα σας γλυκά και είναι δύσκολο να την αποχωριστείτε. Όμως, αν την απολαμβάνετε σε μικρές ποσότητες, ίσως είναι το μυστικό για την απώλεια βάρους. Αντί λοιπόν να την καταναλώνετε ολόκληρη κόψτε ένα κομμάτι και θα ικανοποιήσετε τον πόθο σας για κάτι γλυκό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.