WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ακολούθησα την Wine and Εgg Diet και δείτε τι μου συνέβη


Τζουλιάννα Καρνέζη

25 Σεπτεμβρίου 2018

adult-beautiful-blur-936015.jpg

Πολύ μελάνι έχει χυθεί για τη μαγική δίαιτα που θα μας απαλλάξει από τα περιττά κιλά γρήγορα και εύκολα. Βιβλία και άρθρα στο διαδίκτυο γράφονται συνεχώς και παρουσιάζουν διατροφικά προγράμματα που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα. Και οι  πρώτοι οπαδοί όλων αυτών των μεθόδων αδυνατίσματος είναι οι διάσημοι του Hollywood. Δοκιμάστε να γράψετε τη λέξη “diet” στο ιντερνέτ και θα βρείτε χιλιάδες αποτελέσματα. Και επειδή το δοκίμασα πριν λίγο καιρό, το μάτι έπεσε πάνω σε μια δίαιτα με το όνομα Wine and egg diet και αποφάσισα να την ακολουθήσω. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη;

Η εν λόγω δίαιτα δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη Vogue το 1977 και προέρχεται από το βιβλίο  «Sex and the Single Girl» της Helen Gurley Brown. Αν και το βιβλίο γνώρισε τεράστια επιτυχία, καθώς ενθάρρυνε την οικονομική και ρομαντική ανεξαρτησία των γυναικών, προτείνει ένα αρκετά αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα, ενώ υπόσχεται την απώλεια 2,5 κιλών σε 3 ημέρες.

Διαβάστε εδώ: Αυτά τα σημάδια φανερώνουν πως ο θυροειδής σας δεν λειτουργεί σωστά

Όπως δηλώνει και το όνομα αυτή η δίαιτα περιλαμβάνει κρασί και αυγά. Συγκεκριμένα επιτρέπει να πίνετε ένα μπουκάλι κρασί την ημέρα, αλλά δεν σας επιτρέπει να απολαύσετε πολλά άλλα. ‘Έτσι λοιπόν όταν αποφάσισα να τη ξεκινήσω πήγα στο σούπερ μάρκετ και αγόρασα μπουκάλια κρασί και πολλά αυγά. Για την ακρίβεια όταν ξυπνούσα το πρωί έτρωγα ένα αυγό βραστό και έπινα ένα φλιτζάνι καφέ και ένα ποτήρι κρασί. Το μεσημέρι έτρωγα 2 αυγά βραστά μαζί με δυο ποτήρια κρασί, ενώ το βράδυ μπορούσα ευτυχώς να φάω λίγη μπριζόλα, 140 γραμμμάρια για την ακρίβεια και φυσικά να πιώ το υπόλοιπο μπουκάλι κρασί.

Διαβάστε εδώ: Δείτε πώς θα χάσετε 20 και παραπάνω κιλά

Όπως καταλαβαίνετε μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ακολουθήσω αυτό το περίεργο και ανθυγιεινό διατροφικό πρόγραμμα. Ωστόσο το ακολούθησα πιστά για 3 ημέρες, έτσι ώστε να δω τα αποτελέσματα. Φυσικά δεν έλειψαν και οι παρενέργειες, όπως για παράδειγμα ότι ένιωθα πως ήμουν συνέχεια άρρωστη.  Από την πρώτη κιόλας μέρα που ξεκίνησα την Wine and egg diet είχα πονοκεφάλους, κόπωση, μυϊκούς πόνους, ναυτία και διάρροια. Προφανώς ο οργανισμός μου προσπαθούσε να προσαρμοστεί σε αυτές τις περίεργες διατροφικές αλλαγές. Δεν έλειψαν και τα προβλήματα στην πέψη. Όταν αλλάζουμε τις διατροφικές συνήθειες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε πεπτικά προβλήματα. Και επειδή η συγκεκριμένη δίαιτα δεν περιελάμβανε καθόλου φυτικές ίνες, το γαστρεντερικό μου σύστημα δεν λειτουργούσε σωστά.

Περιττό να σας ομολογήσω πως όταν τελείωσα τη συγκεκριμένη δίαιτα, ένιωθα χάλια τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά και ανυπομονούσα να ξεκινήσω να τρώω και πάλι φυσιολογικά. Όσο αφορά το αν έχασα κιλά, δεν θα σας το αποκαλύψω γιατί δεν πρέπει για κανένα λόγο να ακολουθήσετε την Wine and egg diet, ότ,ι και αν σας υπόσχεται.

Όταν μια διατροφή είναι πολλή στερητική ή έχει ένα ασυνήθιστο συνδυασμό τροφίμων δεν παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα και φυσικά είναι επικίνδυνη για την υγεία μας. Επίσης μελέτες έχουν δείξε πως όσοι ακολουθούν αυστηρά προγράμματα διατροφής, αδυνατούν να κρατήσουν την απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα.

Επιπλέον πρέπει να τονιστεί ότι όταν οι υδατάνθρακες λείπουν από τον οργανισμό, τότε χρησιμοποιούνται τα λίπη ως πηγή ενέργειας. Με αυτή τη διαδικασία παράγονται οι κετόνες που μας παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια. Και ως εδώ καλά, αλλά αν οι κετόνες είναι σε μεγάλες συγκεντρώσεις στο αίμα, είναι επικίνδυνες για την υγεία.

Και για να καταλήξω, ύστερα από αυτό το πείραμα και με βάση όλα τα επιστημονικά άρθρα που έχουν γραφτεί, θέλω να αναφέρω ότι η λύση δεν βρίσκεται σε μαγικές συνταγές, ειδικά όταν αυτές είναι επικίνδυνες για την υγεία. Έτσι και η Wine and egg dietδεν είναι παρά μια παγίδα που προωθεί μια λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας, η οποία δεν είναι αληθινή, αντιθέτως είναι αρκετά επικίνδυνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.