WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μια φωτογραφία με λεμόνια μας δείχνει τα πρώιμα σημάδια καρκίνου του μαστού


Τζουλιάννα Καρνέζη

5 Οκτωβρίου 2018

photo-1531618760866-6809c75dcc45.jpg

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης του καρκίνου του μαστού, που σημαίνει ότι θα δείτε πολλές ροζ κορδέλες, θα ακούσετε συναρπαστικές ιστορίες από τους επιζώντες του καρκίνου του μαστού και θα σας υπενθυμίσουμε τη σημασία της αυτοεξέτασης και της επίσκεψης στο γυναικολόγο. Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά.

Αλλά υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο αξίζει να δώσετε τη δέουσα προσοχή και αυτό είναι μια φωτογραφία από την εκστρατεία Know Your Lemons. Η εν λόγω φωτογραφία απεικονίζει 12 λεμόνια σε μια αυγοθήκη και δείχνει με ακρίβεια τα σημάδια του καρκίνου του μαστού. Αυτή τη φωτογραφία κοινοποιήθηκε το 2015 από την Erin Smith Chieze, μια γυναίκα με καρκίνο του μαστού, με σκοπό να ενημερώσει όλες τις γυναίκες ώστε να προσέχουν τις πιθανές αλλαγές στο στήθος τους.

Διαβάστε εδώ: 6+1 παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Μπορεί η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει γίνει viral εξαιτίας της δημοσίευσης από την Erin Smith, όμως είναι εδώ και αρκετά χρόνια είναι δημιούργημα μιας νεαρής σχεδιάστριας της Corrine Beaumont, η οποία δημιούργησε την καμπάνια «Know Your Lemons».

Η Corrine έχει χάσει και τις δυο της γιαγιάδες από καρκίνο του μαστού και έτσι αποφάσισε να μοιραστεί με το κοινό του διαδικτύου αυτή την καμπάνια με τα λεμόνια, τα οποία αποτελούν μια αλληγορική προσέγγιση, για να δει ο κόσμος πώς μπορεί να φαίνονται τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

October (breast cancer awareness month) is right around the corner - 5 days to be exact - and Worldwide Breast Cancer has HUGE plans. Until then, keep sharing our materials and spreading the #knowyourlemons image to friends and family! It will be worth the wait, we promise ????? . . . #waiting #bigplans #annoncement #surprise #waitforit #areyouready #october #breastisbest #breasties #breastcancer #breastcancerawareness #breasthealth #breastnews #oncology #oncologynurse #brca #chemo #breastcancerawarenessmonth #12signs #guesswhat #getready #exciting #soexcited #excited #big @tenovuscancer @rfcang

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Worldwide Breast Cancer (@knowyourlemons) στις

 

Η φωτογραφία παρουσιάζει 12 σημάδια της νόσου:

Ψηλαφητή σκληρή μάζα 

Εσοχή

Πληγή στο δέρμα

Κοκκίνισμα ή τοπική αύξηση της θερμοκρασίας

Έκκριση υγρών

Λακκάκια

Εξόγκωμα

Ανάγλυφη φλέβα

Εσολκή θηλής

Αλλαγή στο σχήμα/το μέγεθος

Όψη φλοιού πορτοκαλιού

Υποδόρια σκληρή μάζα

Η καμπάνια «Know Your Lemons» οφείλει τη επιτυχία της στο γεγονός ότι παρουσιάζει με πολύ απλό τρόπο όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες για την υγεία του στήθους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.