WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες συμβουλές για να μην πεινάτε όταν κάνετε δίαιτα


Τζουλιάννα Καρνέζη

28 Οκτωβρίου 2018

adult-blond-blonde-1456262.jpg

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος το πρώτο που κάνετε είναι να μειώσετε τις θερμίδες, άρα και την ποσότητα φαγητού. Και τότε ξεκινά η πείνα με αποτέλεσμα να απογοητεύεστε και να παρατάτε την προσπάθεια. Όμως μπορείτε και να τρώτε λιγότερη ποσότητα και να μην πεινάτε. Πώς θα το πετύχετε; Αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Μην παραλείπετε τα ενδιάμεσα γεύματα. Στην αρχή της δίαιτας είστε ενθουσιασμένοι και πολλές φορές παραλείπετε τα ενδιάμεσα γεύματα με σκοπό να επιταχύνετε την απώλεια κιλών. Αν όμως θέλετε να κρατάτε την πείνα σας υπό έλεγχο είναι σημαντικό να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα.

Αποφύγετε τις αυστηρές δίαιτες. Οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος, βιάζονται με αποτέλεσμα να ακολουθούν περιοριστικά προγράμματα διατροφής. Εάν όμως η δίαιτα σας είναι υπερβολικά αυστηρή  δεν θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα, διότι θα αρχίσετε να πεινάτε και στο τέλος θα παρατήσετε την προσπάθεια. Για να είστε ευχαριστημένοι και να μην πεινάτε είναι σημαντικό να μην νιώθετε ότι στερήστε κάτι, αλλά ότι μπορείτε να απολαύσετε όλες τις αγαπημένες σας τροφές με μέτρο.

Να πίνετε νερό. Η πείνα πολλές φορές συγχέεται με τη δίψα. Έτσι προτού κάνετε επιδρομή στο ψυγείο πιείτε ένα ποτήρι νερό, ώστε να σιγουρευτείτε ότι πεινάτε πραγματικά. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του νερού προσθέσετε μια φέτα λεμόνι ή πιείτε τσάι.

Περιορίστε την πρόσληψη ζάχαρης. Εκτός ότι έχει αρκετές θερμίδες, σας ανοίγει ακόμη περισσότερο την όρεξη. Οπότε εάν διαπιστώσετε ότι πεινάτε, προτιμήστε κάτι αλμυρό και αποφύγετε τα γλυκά. 

Να κοιμάστε αρκετά. Ο ύπνος επηρεάζει τα επίπεδα της λεπτίνης , της ορμόνης που βοηθά το σώμα σας να συνειδητοποιήσει ότι είναι πλήρες. Επίσης επηρεάζει και τη γκρελίνη, η οποία διεγείρει την όρεξη. Εάν λοιπόν δεν κοιμάστε αρκετά μειώνονται τα επίπεδα της λεπτίνης ενώ παράλληλα αυξάνοντας τα επίπεδα της γκρελίνης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το αίσθημα της πείνας. Ενώ αν κοιμάστε 7 με οχτώ ώρες κάθε βράδυ θα βοηθήσετε να μειωθεί η όρεξη σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.