Πώς θα κάνετε την απώλεια βάρους εύκολη υπόθεση

Τζουλιάννα Καρνέζη
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018
alexa-suter-454469-unsplash.jpg

Οι περισσότεροι και μόνο με το άκουσμα της λέξης «δίαιτα» αγχώνεστε, όμως η απώλεια βάρους δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Το ταξίδι για να χάσετε κιλά μπορεί να γίνει ευχάριστο και εύκολο, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Συνδυάστε σε κάθε γεύμα πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και υγιή λίπη. Ο συγκεκριμένος συνδυασμό ς αυξάνει την αίσθηση κορεσμού και σας παρέχει ενέργεια ώστε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.  Προσπαθήστε να παίρνετε 25 γραμμάρια φυτικές ίνες την ημέρα, καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης.

Αρχίστε υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) που περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης της μυϊκής μάζας και θα ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας. Προσπαθήστε να ασκήστε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα και θα διαπιστώσετε ότι η απώλεια βάρους θα γίνει πιο εύκολα και γρήγορα.

Διαβάστε εδώ: Πώς να αποτρέψετε την καρδιακή νόσο σε οποιαδήποτε ηλικία

Κρατήστε ένα μπουκάλι νερό όλη την ημέρα. Γιατί να πίνετε νερό; Διότι έτσι τρώτε λιγότερο. Πριν καθίσετε να φάτε το κυρίως γεύμα πιείτε ένα ποτήρι νερό, αλλά και ανάμεσα στα γεύματα, και θα νιώθετε λιγότερο πεινασμένοι. Επίσης συμπτώματα ήπιας αφυδάτωσης όπως πονοκέφαλος και χαμηλή ενέργεια μπορεί να σας ξεγελάσουν και να νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα διψάτε.

Ξεγελάστε  το μυαλό σας. Και τι εννοώ με αυτό; Όταν καθίσετε να φάτε σερβιριστείτε σε μικρά πιάτα και θα διαπιστώσετε ότι θα χορτάσετε με λιγότερη ποσότητα από ό,τι συνήθως. Αυτό το τέχνασμα είναι αποτελεσματικό σε όσους συνηθίζουν να καταναλώνουν μεγάλες μερίδες φαγητού.

Μπορεί στην αρχή να σας φαίνονται όλα πολύ δύσκολα και να σας πάρει λίγο χρόνο για να συνηθίσετε τις παραπάνω αλλαγές, όμως μόλις τις ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας τα αποτελέσματα θα είναι αναπάντεχα ευχάριστα