WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι μπορεί να συμβεί αν δεν βγάζετε τους φακούς επαφής σας


The Jennettes

30 Νοεμβρίου 2018

photo-1460904577954-8fadb262612c.jpg

Αν φοράτε φακούς επαφής, ενδεχομένως να είναι μηνιαίοι και να είστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι' αυτό. Αλλά για πόσο πρέπει να φοράτε τους φακούς σας; Αν η απάντησή σας είναι για πάντα, έχουμε κακά νέα. Η μακροχρόνια χρήση των φακών επαφής μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κάλους στα μάτια και είναι όσο αηδιαστικό ακούγεται. Κι ενώ το να φοράς τους φακούς συνεχόμενα είναι πολύ βολικό, μία έρευνα από το National Research Council βρήκε πως εκείνοι που αλλάζουν φακούς κάθε δέκα μέρες έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν οφθαλμολογικές επιπλοκές που μπορούν να οδηγήσουν σε έλκη κερατοειδούς, κάλους, οιδήματα, κύστεις, αφυδάτωση και άλλα.

Yπάρχουν διάφορες παθήσεις στις οποίες ο κόσμος αναφέρεται ως οφθαλμικούς κάλους ή οφθαλμικά έλκη, αλλά η μικροβιακή κερατίτιδα μπορεί να συμβεί σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν φακούς επαφής για μεγάλα χρονικά διαστήματα και δεν έχουν καλή υγιεινή στα μάτια, καπνίζουν ή αγοράζουν τους φακούς τους από μη-αξιόπιστες πηγές. "Η μικροβιακή κερατίτιδα είναι μία πολύ σοβαρή πάθηση. Μπορεί να ξεκινήσει ξαφνικά με κοκκινίλα και πόνο στο ένα μάτι. Το μάτι δακρύζει και μπορεί να υπάρξει υγρό. Το φως μπορεί να πονάει το μάτι και η όραση να γίνει θολή," γράφει το The College of Optometrists στο site του.

Μήπως να ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που δε θα βγάλετε τους φακούς σας το βράδυ ή δεν θα τους αλλάξετε μετά την προθεσμία τους;

 

Δείτε ακόμη: Αυτοί είναι οι 10 πιο τυχεροί άνθρωποι στην ιστορία του είδους 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.