WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Halle Berry: Αυτή είναι η μυστική δίαιτα που ακολουθεί


Τζουλιάννα Καρνέζη

2 Δεκεμβρίου 2018

20170731_zaa_a123_268.jpg

Η αναπληρωματική Miss USA πίσω στη δεκαετία του ’80, κατέκλυσε τη μεγάλη οθόνη και κέρδισε μέχρι και Όσκαρ. Ο λόγος γίνεται για τη Halle Berry η οποία μοιάζει 20 χρόνια νεότερη και είναι πάντα λαμπερή. Πώς όμως διατηρεί τη σιλουέτα της και τι διατροφή ακολουθεί;

Η Berry αποκάλυψε πως το μυστικό για να μην παίρνει κιλά βρίσκεται στην κετογονική δίαιτα. Η συγκεκριμένη δίαιτα στηρίζεται στη μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων-λιγότερο από 50 γραμμάρια την ημέρα- και στην αυξημένη πρόσληψη λιπαρών. Η φιλοσοφία της κετογονικής δίαιτας είναι ότι περιορίζοντας τους υδατάνθρακες , το σώμα μας αρχικά χρησιμοποιεί τις αποθήκες υδατανθράκων ώστε να διατηρήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σταθερά και έπειτα ενεργοποιεί τις αποθήκες λίπους, επιτυγχάνοντας γρήγορη απώλεια βάρους.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Η ηθοποιός ξεκινάει το πρωί πίνοντας ένα χυμό από τεύτλα ενώ παίρνει και κάποιο συμπλήρωμα διατροφής για να έχει ενέργεια. Το μεσημέρι τρώει μια χούφτα πράσινα φασόλια με σάλτσα μπολονέζ, ενώ το βράδυ συνήθως τρώει ένα φιλέτο σολομού ή κάποιο άλλο λιπαρό ψάρι με πουρέ πατάτας. Επίσης προσπαθεί να μην αφήνει τον οργανισμό της νηστικό για πάνω από 3 ώρες γι αυτό και επιλέγει να καταναλώνει υγιεινά σνακ.

Που οφείλεται η αποτελεσματικότητα της κετογονικής δίαιτας

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως η πρωτεΐνη συμβάλει στη μείωση της όρεξης, κυρίως μέσω της επίδρασης της στα επίπεδα της ινσουλίνης και της λεπτίνης.

Είναι επίσης γνωστό πως το σώμα σας για να μεταβολίσει τις πρωτεΐνες της τροφής ξοδεύει περισσότερη ενέργεια από αυτή που χρειάζεται για να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά. Και παρόλο που σώμα μπορεί να προσαρμόζεται σε αυτή τη διαδικασία, πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν πως ίσως να παίζει κάποιο μικρό ρόλο στη συνολική ενεργειακή δαπάνη.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα δεν θα πάρετε βάρος στην εμμηνόπαυση

Είναι επικίνδυνη για την υγεία η κετογονική δίαιτα;

Όταν περιορίζουμε την πρόσληψη των υδατανθράκων τότε το σώμα μας βρίσκεται στην κατάσταση της κέτωσης. Σε τέτοιες καταστάσεις βρισκόμαστε πολύ συχνά, όπως όταν κοιμόμαστε, και δεν είναι επικίνδυνες . Όμως ο μεγάλος περιορισμός υδατανθράκων και για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση που λέγεται κετοξέωση και είναι επικίνδυνη για την υγεία. Επίσης η αυξημένη πρόσληψη προτείνεις σε συνδυασμό με την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του προσδόκιμου ζωής.  

Έτσι λοιπόν οι κετογονικές δίαιτες θα μπορούσαν να συμβάλουν στην απώλεια βάρους, ωστόσο η μακροχρόνια χρήση της ειδικά όταν βασίζεται στην κατανάλωση τροφής ζωικής προέλευσης μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία μας.

Δείτε στη gallery την Halle Berry στην πιο ωραία φάση της ζωής της

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.