WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έπινα νερό με λεμόνι και τζίντζερ και δείτε τι μου συνέβη


Τζουλιάννα Καρνέζη

7 Δεκεμβρίου 2018

beautiful-beauty-beautyrobic-863935.jpg

Κάθε μέρα εμφανίζεται και μια νέα φυσική θεραπεία, ένα ρόφημα που υπόσχεται επίπεδη κοιλιά ή μια δίαιτα που υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών, με τη βιομηχανία αδυνατίσματος να ανθίζει όλο και περισσότερο. Όλοι περιμένουν τη μαγική φόρμουλα που θα τους απαλλάξει από τα περιττά κιλά. Πίνουν ροφήματα και ακολουθούν διάφορες δίαιτες με σκοπό να μεταμορφωθεί το σώμα τους μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. 

Έτσι λοιπόν διαβάζοντας τους διάφορους χυμούς που βγαίνουν κατά καιρούς, αποφάσισα να πίνω λεμόνι με τζίντζερ για να διαπιστώσω αν θα συμβεί κάτι στο σώμα μου. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη;

Κάθε πρωί έστυβα ένα λεμόνι το έριχνα σε ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια πρόσθετα τζίντζερ. Μερικές φορές μάλιστα το έβαζα σε μπουκάλι και το έπαιρνα μαζί μου στη δουλειά, ώστε να το πίνω αντί για νερό. Πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ένα από τα πιο εύκολα και ευχάριστα πειράματα που έχω κάνει μέχρι σήμερα.  Αυτό λοιπόν που μένει να απαντηθεί είναι αν είδα κάποια διαφορά στην υγεία μου και φυσικά στα κιλά μου.

Διαβάστε εδώ: Οι καλύτερες συμβουλές για να μειώσετε την κακή χοληστερόλη (LDL) με φυσικούς τρόπους

Το πρώτο πράγμα που διαπίστωσα ήταν ότι ενυδάτωνα το σώμα μου, γιατί το λεμόνι και το τζίντζερ έδιναν μια διαφορετική και ωραία γεύση στο νερό, με αποτέλεσμα να πίνω περισσότερο μέσα στην ημέρα. Εδώ όμως θα ήθελα να τονίσω ότι μπορεί να έχετε διαβάσει ή ακούσει ότι πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό, όμως η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Γιατί τα 8 ποτήρια δεν αφορούν μόνο το νερό, αλλά όλα τα ροφήματα, όπως το τσάι, το χαμομήλι, τους χυμούς μέχρι και κάποια τρόφιμα που περιέχουν νερό, κυρίως φρούτα και λαχανικά.

Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα ήταν πως βελτιώθηκε το πεπτικό μου σύστημα. Και όχι τυχαία φυσικά αφού τόσο το λεμόνι όσο και το τζίνζτερ συμβάλουν στη μείωση των πεπτικών προβλημάτων. Το τζίντζερ τείνει να συσσωρεύεται στη γαστρεντερική οδό, διευκολύνοντας τη λειτουργία του εντέρου. Επίσης, μπορεί να ανακουφίσει από την  κοιλιακή διάταση, τον τυμπανισμό, τις στομαχικές διαταραχές και τους κολικούς. Το λεμόνι με τη σειρά του συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία της πέψης, διότι η σύνθεση του είναι παρόμοια με το σάλιο.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα δεν θα πάρετε βάρος στην εμμηνόπαυση

Καθώς συνέχιζα να πίνω το συγκεκριμένο ρόφημα με χαρά διαπίστωσα πως μειώθηκαν οι πόνοι  περιόδου που με ταλαιπωρούσαν πολύ καιρό. Μελέτες έχουν δείξει πως το τζίντζερ μπορεί να μας ανακουφίσει από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως, αρκεί να λαμβάνεται κατά την έναρξη της. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τις ημικρανίες, τους μυϊκούς πόνους και τον πόνο στις αρθρώσεις. Πίνοντας νερό με ένα μικρό κομμάτι της ρίζας τζίντζερ, είναι ένας εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από τους πονοκέφαλους, που σας ταλαιπωρούν. Εάν από την άλλη πονάνε οι μύες σας, τότε γεμίστε τη μπανιέρα και προσθέστε ένα-δυο σταγόνες έλαιο τζίντζερ και μουλιάστε για 20 λεπτά.

Τι συμβαίνει όμως με τις τοξίνες; Αν πίνω κάθε μέρα λεμόνι μπορώ να αποβάλω όλες τις τοξίνες; Κι όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζουμε. Το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι νεφροί και το δέρμα είναι υπεύθυνα για να αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Το σώμα μας έχει την ικανότητα να αποβάλλει μόνο του όλες τις τοξίνες και γενικά  τις ουσίες που του είναι άχρηστες. Το λεμόνι θα μπορούσε να βοηθήσει αν καταναλωνόταν σε πολύ μεγάλες ποσότητες κάτι που δεν είναι εφικτό. Γι αυτό αν θέλουμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες, απλά πρέπει να περιορίσουμε την έκθεσή μας στις βλαβερές ουσίες.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Όσο αφορά τα κιλά πρέπει να ομολογήσω ότι δεν παρατήρησα καμία μα καμία διαφορά. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα μαγικό ρόφημα που θα αυξήσει το μεταβολισμό και θα σας αδυνατίσει. Μπορεί το λεμόνι με το τζίντζερ να συμβάλει στην αύξηση του κορεσμού και στην ενυδάτωση, όπως πολλά ροφήματα, όμως δεν θα σας μειώσει το λίπος ούτε θα σας αδυνατίσει εφόσον δεν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής. Έτσι λοιπόν είτε πίνετε τσάι, σκέτο νερό, βότανα, λεμόνι θα έχετε την ίδια βοήθεια στην προσπάθεια απώλειας κιλών.

Τι να προσέξετε: Το λεμόνι μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών, για αυτό είναι σημαντικό να το αραιώνετε με νερό και να το πίνετε με καλαμάκι. Επίσης, έχει πολλά οξέα, οπότε αντενδείκνυται σε όσους υποφέρουν από ρευματισμούς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.