WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς καταλαβαίνουμε από τα μάτια εάν κάποιος έχει άγχος


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Δεκεμβρίου 2018

alex-iby-297804-unsplash.jpg

Τα μάτια σας επικοινωνούν πολύ περισσότερο από ό, τι συνειδητοποιείτε, στην πραγματικότητα παίζουν τεράστιο ρόλο στη μη λεκτική σας επικοινωνία. Συνειδητά ή όχι, ο τρόπος με τον οποίο μετακινείτε τα μάτια σας, κοιτάζετε κάποιον ή τα ανοιγοκλείνετε μπορεί να πει πολλά για αυτό που σκέφτεστε και αισθάνεστε.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα δεν θα πάρετε βάρος στην εμμηνόπαυση

Σε μια έρευνα που διεξάχθηκε στο Μιζουρι οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως τα μάτια και συγκεκριμένα ο βολβός τους αλλάζει όταν αγχωνόμαστε ή όταν πρέπει να κάνουμε πολλές δραστηριότητες. Μάλιστα οι ειδικοί ευελπιστούν πως στο μέλλον ίσως αυτό θα οδηγήσει σε ένα εργαλείο που θα μπορούν οι εργοδότες να παρακολουθούν εάν οι εργαζόμενο έχουν άγχος.

Διαβάστε εδώ: Γνωστή διαιτολόγος αποκαλύπτει το μυστικό για να χάσουμε εύκολα τα περιττά κιλά

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι βρήκε πως το μέγεθος του βολβού μπορεί να μετρήσει την πνευματική μας κατάσταση. Οι συμμετέχοντες της έρευνας ήταν καθισμένοι σε ένα δωμάτιο ελέγχου και έπρεπε να ανταποκριθούν σε αλλαγές που δεν περιμένανε, ενώ κοιτούσαν δυο οθόνες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι κινήσεις των ματιών τους άλλαζαν, όταν συνέβαιναν πράγματα που δεν τα περίμεναν.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να κάνουν και άλλα πειράματα και να εξετάσουν πώς ανταποκρίνονται στο άγχος οι χτύποι της καρδιάς και ο εγκέφαλος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.