WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ο αυτισμός μπορεί να ανιχνευθεί με το που γεννιέται ένα μωρό


Τζουλιάννα Καρνέζη

10 Ιανουαρίου 2019

filip-mroz-767365-unsplash.jpg

Σήμερα, ένα στα 40 παιδιά έχει αυτισμό στις ΗΠΑ και πολλά παιδιά με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού συνήθως δεν διαγιγνώσκονται μέχρι την ηλικία των 3 ή 4. Αλλά μια νέα μελέτη από το κολέγιο Erie College of Osteopathic Medicine στην Πενσυλβάνια υποδεικνύει ότι θα είμαστε σε θέση να τον ανιχνεύσουμε πολύ νωρίτερα, με του που γεννιέται ένα μωρό.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα βελτιώσετε τη γονιμότητα σε 3 βήματα

Χρησιμοποιώντας μια μη επεμβατική τεχνική που ονομάζεται δοκιμασία ακουστικού αντανακλαστικού, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορούν να εκτιμήσουν τους χρόνους ευαισθησίας και απόκρισης ενός ατόμου σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων. Και αυτή η ικανότητα θα μπορούσε να είναι ένας τεράστιος δείκτης.

Συχνά οι άνθρωποι με αυτισμό πάσχουν από υπερευαισθησία, που σημαίνει ότι ακόμη και χαμηλούς ήχους μπορεί να τους νιώσουν σαν ένα συντριπτικό θόρυβο. Οι ερευνητές της μελέτης πιστεύουν ότι με τη νέα αυτή τεχνική θα ανιχνεύεται ο αυτισμός σε ένα μωρό κατά τη γέννησή του, γιατί θα μετράει τις αλλαγές πίεσης στο αυτί.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Προς το παρόν, η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες, αλλά ότι αυτή η πρώιμη παρέμβαση θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο. Αν οι γονείς και οι γιατροί καταλάβουν από την αρχή ότι το παιδί τους έχει αυτισμό, θα μπορέσουν να εργαστούν πάνω σε αυτή την ευαισθησία και να κάνουν την ένταξή του στον κόσμο πιο όμορφη και λιγότερη τρομακτική.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.