WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μειώθηκαν 27% οι θάνατοι από καρκίνο


9 Ιανουαρίου 2019

woman_5.jpg

Η θνησιμότητα από καρκίνο μειώθηκε 27% τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Εταιρείας Ογκολογίας. Εξακολουθούν, ωστόσο, να καταγράφονται σημαντικές αποκλείσεις του δείκτη ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς καρκινοπαθείς.

Η υποχώρηση αυτή οφείλεται κυρίως στις «προσπάθειες που έγιναν για πολύ καιρό προκειμένου να μειωθούν οι καπνιστές και στις προόδους που έχουν γίνει στη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου στα πιο πρώιμα στάδια», επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal.

2,6 εκατομμύρια λιγότεροι νεκροί

Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε περίπου 2,6 εκατομμύρια λιγότερους θανάτους από καρκίνο, σε σύγκριση με τον αριθμό που θα καταγραφόταν εάν το ποσοστό θνησιμότητας παρέμενε στο επίπεδο του 1991, εξηγούν οι ερευνητές. Ωστόσο, ο δείκτης θνησιμότητας του καρκίνου δεν έχει πέσει στο μηδέν. Οι ερευνητές προβλέπουν 1,7 εκατ. νέα κρούσματα και 600.000 θανάτους από καρκίνο στις το 2019.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Reader

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.