WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μυστικά για να κοιμηθείτε στο λεπτό


Τζουλιάννα Καρνέζη

21 Μαρτίου 2019

joanna-nix-635849-unsplash.jpg

Στις σύγχρονες κοινωνίες ο ύπνος πια κοντεύει να γίνει είδος πολυτελείας. Αν και εσείς έχετε κάνει τη νύχτα μέρα, με τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρετε να κοιμηθείτε στο λεπτό.

Διαβάστε εδώ: Πώς να αποτρέψετε την καρδιακή νόσο σε οποιαδήποτε ηλικία

Γράψτε ένα ημερολόγιο. Πιάστε ένα μολύβι και ένα χαρτί και αρχίστε να γράφετε τις ανησυχίες σας, τα και τα προβλήματα σας. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να σταματήσετε να τα σκέφτεστε.  Μόλις γράψετε τις ανησυχίες σας, καταγράψετε 10 πράγματα που είστε ευγνώμονες στη ζωή σας. Αν κάνετε θετικές σκέψεις θα μπορέσετε να κοιμηθείτε πιο γρήγορα. Κρατώντας ένα ημερολόγιο έχει πολλά οφέλη. Μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας, να απαλλαγείτε από τις αρνητικές σκέψεις, να βρείτε μια καλύτερη λύση για το πρόβλημά σας και μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε πιο θετικά πράγματα στη ζωή σας.

Διαλογιστείτε. Ο διαλογισμός είναι εξαιρετικά δημοφιλής αυτές τις μέρες. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσετε το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη. Ο διαλογισμός είναι επίσης, γνωστός για την πρόληψη και την καταπολέμηση των διαταραχών του ύπνου. Θα ηρεμήσει το μυαλό και το σώμα σας και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε εύκολα.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Παίξτε με το κατοικίδιο σας. Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, και έχετε ένα κατοικίδιο, μπορείτε να ασχοληθείτε μαζί του. Αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να απαλλαγείτε από τις αρνητικές σκέψεις και να κοιμηθείτε καλύτερα.

Ωστόσο, μπορεί μερικές φορές να μην σας παίρνει ο ύπνος χωρίς κανένα λόγο. Είστε ήρεμοι και ευτυχισμένοι και δεν έχετε κανένα πρόβλημα, αλλά εξακολουθείτε να μη μπορείτε να κοιμηθείτε. Ένας άλλος λόγος της αϋπνίας είναι τα ακανόνιστα χρονοδιαγράμματα. Είναι σημαντικό να ξυπνάτε και να κοιμάστε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Εάν έχετε άστατο ωράριο στον ύπνο, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια αϋπνία και κόπωση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.