WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες της άνοιξης


Τζουλιάννα Καρνέζη

6 Απριλίου 2019

asia-attractive-beautiful-1832323.jpg

Άνοιξη σημαίνει ανθισμένα λουλούδια και δέντρα, περισσότερος ήλιος και μεγαλύτερη ημέρα. Όλα φαίνονται όμορφα αυτή την εποχή του χρόνου, εκτός εάν είστε ένας από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν εποχιακές αλλεργίες. Σε αυτή την περίπτωση άνοιξη για εσάς σημαίνει επίσης φτέρνισμα, ρινική συμφόρηση, ρινική καταρροή και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Αν λοιπόν οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος, είναι οι χειρότεροι του χρόνου, δοκιμάστε τις ακόλουθες απλές στρατηγικές, για να μειώσετε και να θέσετε υπό έλεγχο φέτος τις αλλεργίες.

Περιορίστε το χρόνο σας σε εξωτερικούς χώρους. Κάθε άνοιξη τα δέντρα απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροσκοπικούς κόκκους γύρης στον αέρα. Όταν τους εισπνεύσετε μπορούν να προκαλέσουν μια αλλεργική αντίδραση. Έτσι αν αποφεύγετε για λίγο καιρό ειδικά τις πρώτες πρωινές ώρες, να πηγαίνετε σε χώρους με πολλά δέντρα, θα μειώσετε και τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Κρατήστε τη γύρη έξω από το σπίτι. Όταν περπατάτε η γύρη κολλάει πάνω σας. Το Ίδρυμα Άσθματος και Αλλεργίας της Αμερικής προτείνει το ντους και το πλύσιμο των μαλλιών πριν πάτε για ύπνο για να κρατήσετε τη γύρη μακριά από το κρεβάτι. Επίσης καλό είναι να βάλετε για πλύσιμο τα ρούχα που φορέσατε όταν είχατε βγει, έτσι ώστε να αποτρέψετε να καθίσει η γύρη στα έπιπλα και στα κλινοσκεπάσματα.

Προμηθευτείτε μια μάσκα για να προστατεύσετε την μύτη και το στόμα σας από τη γύρη, όταν είστε έξω.

Διαβάστε εδώ: 6 ροφήματα που πρέπει να πίνετε το πρωί για να χάσετε τα περιττά κιλά

Μειώστε τις εργασίες με φυτά και γλάστρες στο μπαλκόνι και στην αυλή. Οι δουλειές κηπουρικής ανασηκώνουν τα αλλεργιογόνα που έχουν καθίσει στο έδαφος και στα φύλλα των φυτών.

Κάντε κάποιες αλλαγές στο σπίτι σας. Κλείστε τα παράθυρα για να κρατήσετε τη γύρη έξω και χρησιμοποιήστε κλιματιστικό για κρατήσετε δροσερό το σπίτι. Αφήστε τα παπούτσια σας στην πόρτα και ζητήστε από τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο. Με αυτό τον τρόπο κρατάτε έξω τα αλλεργιογόνα. Τέλος μην καπνίζετε. Το κάπνισμα μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Πίνετε πράσινο τσάι. Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά μάλλον έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας, το σύμμαχο για να νικήσετε τις εποχιακές αλλεργίες. Και δεν είναι άλλος από το πράσινο τσάι, το οποίο βοηθάει στην αντιμετώπιση της κυκλοφορικής συμφόρησης. Πίνετε κάθε μέρα 2 με 3 φλιτζάνια πράσινο τσάι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.