WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτή η 21χρονη κοπέλα είναι αλλεργική στο νερό και δεν μπορεί να βγει ούτε στη βροχή!


Τζουλιάννα Καρνέζη

13 Μαΐου 2019

a-l-117993-unsplash.jpg

Φανταστείτε να είστε αλλεργικοί σε κάτι που είναι κυριολεκτικά αναπόφευκτο. Με το αναπόφευκτο, εννοούμε κάτι που κάνει το σώμα μας από μόνο του. Αυτή είναι η περίπτωση της 21χρονης Niah Selway, που είναι αλλεργική στο νερό.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Η Selway, η οποία έχει σχεδόν 130.000 συνδρομητές στο YouTube, δεν μπορεί να ιδρώνει, να κλαίει ή να κάνει ντους χωρίς να νιώθει εξουθενωτικό πόνο. Η κατάσταση ονομάζεται υδατογενής κνίδωση. Κάθε φορά που η 21χρονη έρχεται σε επαφή με το νερό, εμφανίζονται εξανθήματα που της προκαλούν έντονη φαγούρα αλλά και πόνο.Ευτυχώς, τα όργανα δεν επηρεάζονται, με αποτέλεσμα να μπορεί να πίνει νερό.

Η Selway ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και δημοσιεύει βίντεο σχετικά με την κατάστασή της στο κανάλι της στο YouTube. Εξηγεί ότι είχε συμπτώματα ως παιδί, αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν σε τι ήταν αλλεργική. Καθώς μεγάλωσε, οι αντιδράσεις έγιναν πιο συχνές και τελικά διαγνώστηκε με την υδατογενή κνίδωση.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης για τα Γενετικά και Σπάνια Νοσήματα η συγκεκριμένη πάθηση δεν έχει καμία γνωστή αιτία και δεν υπάρχει θεραπεία. Η νεαρή διαχειρίζεται τη σπάνια πάθηση με υπομονή και επιμονή. Δεν αποφεύγει τη σωματική άσκηση, απλώς γυμνάζεται σε δροσερούς χώρους για να αποφύγει την εφίδρωση. Κάνει μπάνιο το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα και δεν ξύνεται όταν έχει φαγούρα για να μην αιμορραγεί το ευαίσθητο δέρμα της. Πρέπει επίσης να αποφεύγει μέχρι και τη βροχή, γεγονός που τη δυσκολεύει να βγει από το σπίτι της σε μια βροχερή ημέρα. Αν δεν έχει αδιάβροχο και ομπρέλα δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να μπορέσει να βγει έξω όταν βρέχει. Μια και μόνο σταγόνα βροχής στο δέρμα της είναι αρκετή για να της προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα.  Οι αντιδράσεις του σώματός της μπορούν να διαρκέσουν έως και τρεις ώρες.

Παρόλα αυτά η Selway παραμένει δυνατή και δεν το βάζει κάτω. Και προσπαθεί μέσω του κανάλι της στο YouTube θέλει να πει σε όλο τον κόσμο να παλεύει για τη ζωή ακόμα και όταν οι δυσκολίες φαίνονται απροσπέλαστες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.