WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς τα τροπικά φρούτα μπορούν να απογειώσουν την διατροφή σου


31 Μαΐου 2019

ananas.jpg

Κεράσια, καρπούζια, ροδάκινα και κάθε είδους φρούτο εποχής αποτελεί πολύ καλό λόγο για να λατρέψουμε το καλοκαίρι. Μερικές φορές όμως θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πιο τροπικό, κάτι που θα σε ταξιδέψει γευστικά σε εξωτικούς προορισμούς...

Για τους περισσότερους τα τροπικά φρούτα είναι συνδυασμένα με παράξενα σχήματα, έντονα χρώματα, υπέροχες μυρωδιές και ξεχωριστή γεύση. Ένας ακόμη λόγος για να τα προτιμήσεις όμως, είναι για τα θρεπτικά συστατικά, την ποικιλία των βιταμινών που περιέχουν και για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρουν στην υγεία. Και εάν σκέφτεσαι «ωραία μέχρι εδώ, αλλά θα πρέπει να ταξιδέψω μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου για να τα δοκιμάσω;» Η απάντηση είναι όχι, γιατί πολύ απλά η Fyffes στα φέρνει στο πιάτο σου.

Τα αγαπημένα τροπικά φρούτα των περισσότερων είναι ο ανανάς και η μπανάνα. Φρούτα που έχουν τη μπλε ετικέτα της Fyffes σαν ένδειξη της εμπιστοσύνης για την ποιότητα και που προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία. Η μπανάνα το φρούτο με το κίτρινο χαρακτηριστικό χρώμα εξωτερικά και τη γλυκιά σάρκα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε κάλιο, ενώ είναι φτωχή σε νάτριο. Το κάλιο είναι απαραίτητο για την υγεία του οργανισμού και την σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Η έλλειψή του φέρνει συμπτώματα όπως είναι η κούραση, η μυική αδυναμία, τα χαμηλά αντανακλαστικά, αρρυθμίες, αναιμία, δυνατούς πονοκεφάλους, υψηλή πίεση, πόνους στο έντερο και πρησμένους αδένες.

Μια μέση μπανάνα έχει 3 γραμμάρια φυτικές ίνες οι οποίες προωθούν την εντερική κίνηση για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και προστατεύουν το πεπτικό σύστημα από τις επιθέσεις ορισμένων βακτηρίων. Τέλος η μπανάνα αποτελεί το ιδανικό καύσιμο για την προπόνηση. Οι καλύτερες τροφές πριν την άσκηση είναι αυτές που περιέχουν φυσικά σάκχαρα για ενέργεια, αλλά δεν επηρεάζουν το στομάχι. Οι μπανάνες πληρούν και τα δυο.

Από την άλλη μεριά ο ανανάς η όψη του οποίου δεν μας προϊδεάζει για τις μοναδικές ευεργετικές ιδιότητές τους, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα για την υγεία φρούτα. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει είναι τόσο σημαντικά και σε τέτοια ποικιλία που ελάχιστες άλλες τροφές τον ανταγωνίζονται. Συγκεκριμένα είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, μεταξύ των οποίων η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, το ασβέστιο, ο φώσφορος και το κάλιο. Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και χοληστερόλη, ενώ είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες.

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα θελήσεις να εντάξεις τα τροπικά φρούτα στη διατροφή σου και να αποκομίσεις όλα τα οφέλη που προσφέρουν, δεν έχεις παρά να απευθυνθείς στους καλύτερους, στη Fyffes. Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες φρούτων και νούμερο 1 προμηθευτής μπανάνας στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.