WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφή ή η γυμναστική είναι καλύτερη για την απώλεια λίπους στην κοιλιά;


Τζουλιάννα Καρνέζη

5 Ιουνίου 2019

fezbot2000-378876-unsplash.jpg

Η απώλεια λίπους στην κοιλιά δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη, αλλά απαιτεί συνέπεια και υπομονή. Το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να έχετε ένα πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει να κάνετε πράγματα όπως να τροφοδοτείτε το σώμα σας με θρεπτικά τρόφιμα, να κοιμάστε αρκετά και να ασκείστε.

Διαβάστε εδώ: Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι έχετε προβλήματα στους νεφρούς

Είναι όμως η διατροφή ή η άσκηση ο καλύτερος τρόπος για όταν θέλετε να χάσετε λίπος στην κοιλιά; Για να να μάθετε την απάντηση συνεχίστε την ανάγνωση.

Τόσο η γυμναστική όσο και η διατροφή είναι και τα δυο σημαντικά όσο αφορά την απώλεια λίπους στην κοιλιά, γιατί σχετίζονται με την ενεργειακή ισορροπία. Σκεφτείτε όλα τα τρόφιμα που σας αρέσει να τρώτε. Αυτά είναι στην πραγματικότητα ενέργεια, επίσης αναφερόμενη ως θερμίδες, που χρησιμοποιεί το σώμα σας για να εκτελεί λειτουργίες όπως η αναπνοή. Ο καθένας έχει μια μέγιστη ποσότητα ενέργειας (θερμίδες) που χρειάζεται για να εκτελέσει αυτές τις σωματικές λειτουργίες. Με άλλα λόγια, ο καθένας μας έχει μια μέγιστη ποσότητα θερμίδων που πρέπει να καταναλώνει ανά ημέρα για να λειτουργήσει ο εγκέφαλός και άλλα συστήματα. Ένας ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πόσες θερμίδες θα πρέπει να καταναλώσετε με βάση τον τρόπο ζωής, τα επίπεδα δραστηριότητας και την υγεία σας.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Εάν λοιπόν καταναλώνετε το διπλάσιο ποσό σε θερμίδες από αυτό που χρειάζεστε, το σώμα σας θα αποθηκεύσει τις επιπλέον θερμίδες με τη μορφή λίπους. Και αν ο στόχος σας είναι να χάσετε το λίπος της κοιλιάς, σίγουρα δεν θέλετε αυτό να συμβεί.

Εκτός όμως από τη διατροφή για να αντισταθμιστεί ένα θερμιδικό πλεόνασμα, η άσκηση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα εάν ασκήστε τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα και συνδυάσετε μια ισορροπημένη διατροφή θα καταφέρετε να χάσετε θερμίδες και λίπος.

Συμπερασματικά εάν θέλετε να πετύχετε απώλεια λίπους στην κοιλιά το μυστικό είναι να συνδυάσετε τη σωματική δραστηριότητα με τη σωστή διατροφή, έτσι ώστε να παίρνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που λαμβάνετε και φυσικά να μη χάνετε μυϊκή μάζα αλλά μόνο λίπος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.