WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έξυπνες επιλογές για να χάσετε εύκολα κιλά πριν φύγετε για διακοπές


Τζουλιάννα Καρνέζη

20 Ιουνίου 2019

christopher-campbell-213627-unsplash.jpg

Με το που φτάνει το καλοκαίρι μας πιάνει ένας πανικός να χάσουμε κιλά. Όμως λίγο η θάλασσα λίγο τα παγωτά, τα κοκτέιλ και οι αλμυρές λιχουδιές, δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Από την άλλη μεριά σκεφτόμαστε τα ανάλαφρα ρούχα και τις εμφανίσεις μας στην παραλία και δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε. Αν και εσείς κάνετε αυτές τι σκέψεις, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί αυτό το καλοκαίρι θα χάσετε κιλά, χωρίς να χρειαστεί να λιμοκτονήσετε. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι έξυπνες επιλογές και θα βγείτε στην παραλία με το σώμα που πάντα επιθυμούσατε.

Διαβάστε εδώ: Η Blake Lively αποκαλύπτει τι τρώει σε μια ημέρα και παραμένει τόσο λαμπερή

Το κλειδί βρίσκεται στη σωστή επιλογή τροφίμων και το καλοκαίρι ενδείκνυται, αφού τα φρούτα και τα λαχανικά αφθονούν στις αγορές. Απολαύστε προϊόντα εποχής που είναι χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με το πόσο νόστιμα είναι. Εφοδιαστείτε με μούρα, πεπόνια, χόρτα, ντομάτες, κολοκύθια, αγγούρια, παντζάρια και άλλες τροφές που θα σας χορτάσουν, χωρίς να πάρετε κιλά.

Ένα άλλο μυστικό για να χάσετε βάρος είναι να μαγειρεύετε έξυπνα. Μια έξυπνη επιλογή είναι να φτιάξετε κρύες σούπες με λαχανικά και να τις διατηρείτε στην κατάψυξη. Αν ξεκινάτε τα γεύματα σας με μια κρύα σούπα, θα καταναλώνετε μικρότερη ποσότητα φαγητού και θα φουσκώσετε πιο γρήγορα. Μελέτες έχουν δείξει, ότι όσοι κατανάλωναν σούπα στην αρχή του γεύματος, τρώγανε γενικά λιγότερο, σε σχέση με εκείνους που δεν τους άρεσε ο ζωμός.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Να τρώτε υγιεινά στην παραλία. Είστε στη θάλασσα και σας έχει ανοίξει η όρεξη, όμως, δεν χρειάζεται να παραγγείλετε παγωτά ή πατατάκια, τα οποία θα σας γεμίσουν με θερμίδες. Αντ αυτού μπορείτε να έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ που θα σας κρατήσουν χορτάτους και δεν θα σας προσθέσουν κιλά.

Η αχίλλειος πτέρνα του καλοκαιριού είναι τα ποτά. Είναι πολύ δύσκολο να αντισταθούμε στα δροσερά cocktails μπροστά στη θάλασσα. Όμως, πρέπει να είστε προσεκτικές με την κατανάλωση τους, γιατί τα περισσότερα είναι πλούσια σε θερμίδες. Αποφύγετε τα γλυκά αλκοολούχα ποτά και διαλέξτε όσα δεν περιέχουν σιρόπια.

Κάνοντας έξυπνες επιλογές σε συνδυασμό με την άσκηση, θα μπορέσετε να απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι, χωρίς να σας κυριεύει το άγχος του μαγιό και της παραλίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.