WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι τρώει η Sarah Jessica Parker σε μια ημέρα και παραμένει τόσο λαμπερή


Τζουλιάννα Καρνέζη

27 Ιουνίου 2019

abaca_650228_035.jpg

Όσα χρόνια και αν περάσουν όσες σειρές και αν κυκλοφορήσουν η Sarah Jessica Parker θα είναι πάντα στην καρδιά μας ως η Carrie Bradshaw. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως μετά το Sex and the City η ηθοποιός έχει αγαπηθεί και επαινεθεί για το ιδιαίτερο τρόπο που ντύνεται στην καθημερινότητά της. Εκτός όμως από το στυλ η SJP έχει καταφέρει να διατηρήσει μια γυμνασμένη σιλουέτα. Πώς τα καταφέρνει;

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Η ηθοποιός τρώει πολλά καλά λιπαρά, όπως ψάρια, ελιές, αβοκάντο και άπαχη πρωτεΐνη, ενώ περιορίζει τους υδατάνθρακες. Καθημερινά θα καταναλώσει πολλά φρούτα και λαχανικά ενώ γενικά προτιμάει μικρές και μετρημένες μερίδες (στο μέγεθος μιας παλάμης) και δεν ξεφεύγει με τίποτα από αυτή την πειθαρχία. Η διατροφή της δεν περιλαμβάνει καθόλου επεξεργασμένες τροφές, ενώ είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Διαβάστε εδώ: Η Blake Lively αποκαλύπτει τι τρώει σε μια ημέρα και παραμένει τόσο λαμπερή

Υπάρχουν όμως και οι μέρες όπου καταφεύγει σε ακραίες μεθόδους, κυρίως όταν θέλει να χάσει γρήγορα κιλά για μια ταινία. Σε αυτή την περίπτωση ακολουθεί ένα τριήμερο πρόγραμμα αποτοξίνωσης που περιλαμβάνει μόνο χυμούς όλη την ημέρα. Φυσικά όπως γίνεται αντιληπτό η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι υγιής ούτε ασφαλής. Επίσης σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η απώλεια βάρους θεωρείται ασφαλής όταν κυμαίνεται μεταξύ 2-4 κιλά ανά μήνα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε οργανισμού.

Από την άλλη μεριά η γρήγορη μείωση της πρόσληψης θερμίδων έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη μείωση βάρους και την απώλεια κυρίως της μυϊκής μάζας, που συνεπάγεται με μείωση του μεταβολισμού. Έτσι μόλις αρχίσετε και πάλι να αυξάνετε την πρόσληψη θερμίδων θα ανακτήσετε το χαμένο βάρος, αλλά αυτή τη φορά θα έχετε μεγαλύτερο ποσοστό λίπους και μικρότερο ποσοστό μυϊκής μάζας. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά και σε θερμίδες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.