WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σταμάτησα να πίνω αλκοόλ για ένα μήνα και δείτε τι συνέβη στο σώμα μου


Τζουλιάννα Καρνέζη

26 Αυγούστου 2019

Σταμάτησα να πίνω αλκοόλ για ένα μήνα και δείτε τι συνέβη στο σώμα μου

Όλοι γνωρίζουν ότι το αλκοόλ δεν είναι το πιο υγιές για το σώμα. Εκτός από τα θολά πρωινά και όχι μόνο μετά από την κατανάλωση του, έχει και άλλες δυσάρεστες συνέπειές. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να κάνω μια αποτοξίνωση από το ποτό για να δω εάν θα αλλάξει κάτι στο σώμα μου. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη; 

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα όταν σταμάτησα να πίνω αλκοόλ ήταν ότι έκανα πιο ξεκούραστο ύπνο. Το αλκοόλ δεν επιτρέπει στο σώμα να μπει στον βαθύ ύπνο REM. Όσοι πιστεύετε πως ένα ποτηράκι κρασί θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Γιατί το σίγουρο είναι πως θα χειροτερέψει τις αϋπνίες. Ωστόσο όταν σταματήσετε να πίνετε, τελικά θα κοιμηθείτε καλύτερα. 

Έχασα κιλά. Μετά από ένα μήνα χωρίς αλκοόλ όχι μόνο έχασα βάρος αλλά το δέρμα μου έγινε πιο λαμπερό, χωρίς να αλλάξω κάτι άλλο στη διατροφή μου ή στο επίπεδο δραστηριότητας. Επίσης ένα από τα πράγματα που κάνει το αλκοόλ είναι μα μειώνει την παραγωγή μιας ορμόνης που βοηθά το σώμα να απορροφήσει και να συγκρατήσει το νερό. Με το πέρασμα του χρόνου, η αφυδάτωση έχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα, όπως το ξηρό δέρμα, πιτυρίδα και έκζεμα. Εάν λοιπόν σταματήσετε να πίνετε, το δέρμα σας θα σας ευχαριστήσει. 

Τέλος ένα ακόμα όφελος που αποκόμισα, αλλά δεν φάνηκε εξωτερικά είναι γενική βελτίωση της υγείας μου. Και αυτό γιατί το αλκοόλ μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να κάνει τον οργανισμό πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις. Επίσης εάν θέλετε να αποκτήσετε παιδιά, οι πιθανότητες να συλλάβετε αυξάνονται όταν σταματήσετε την κατανάλωση αλκοόλ. 
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.