WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτοί είναι οι ιατρικοί λόγοι που ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ


21 Οκτωβρίου 2019

Αυτοί είναι οι ιατρικοί λόγοι που ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε βράδυ

Σύμφωνα με την  παραδοσιακή κινεζική ιατρική , οι χρόνιες διαταραχές ύπνου συνήθως προκαλούνται από μια ανισορροπία Γιν-Γιανγκ που προκύπτει από τη διατάραξη της ροής ενέργειας στο σώμα σας. Αυτή η ενέργεια ονομάζεται Qi και πιστεύεται ότι είναι παντού στη Γη.

Όταν είστε σε καλή φυσική κατάσταση, το Qi κυκλοφορεί ελεύθερα μέσω του σώματός σας, αλλά εάν έχετε προβλήματα υγείας, υπάρχει μπλοκάρισμα του Qi σε ένα συγκεκριμένο εσωτερικό όργανο και αυτό  μπορεί να σας ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Έτσι αν ξυπνάτε μία συγκεκριμένη ώρα τη νύχτα, πιθανόν να υπάρχει κάποια απόφραξη απ’ όπου η ενέργεια δεν μπορεί να περάσει. Παρακάτω θα δείτε τι πρόβλημα μπορεί να έχετε ανάλογα με την ώρα που ξυπνάτε. 

21: 00-23:00 – Θυρεοειδής 

Κατά τα πρώτα στάδια του ύπνου, το ενδοκρινικό μας σύστημα εξισορροπείται και τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται πιο ενεργά. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε  προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα, τον θυρεοειδή, τα επινεφρίδια ή το μεταβολισμό θα μπορούσαν να σας κρατήσουν ξύπνιους.

23: 00-01: 00 – Χοληδόχος κύστη 

Η χοληδόχος κύστη παράγει τη χολή, η οποία απαιτείται για την πέψη και την απορρόφηση για να διασπάσει όλο το λίπος που έχετε καταναλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το ξύπνημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα μπορούσε να σημαίνει ότι πιθανότατα έχετε πέτρες στη χολή ή ότι πρέπει να μειώσετε την πρόσληψη λίπους, κυρίως κορεσμένου. Η χοληδόχος κύστη σχετίζεται επίσης με συναισθηματική απογοήτευση, κακή αυτοεκτίμηση, πικρία και δυσαρέσκεια. 

01: 00-03:00 - Ήπαρ

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το σώμα καθαρίζεται, αφαιρώντας τα απόβλητα από το αίμα και άλλους ιστούς, γι 'αυτό εάν ξυπνάτε αυτές τις ώρες θα μπορούσε να σημαίνει ότι το ήπαρ σας έχει πάρα πολλές τοξίνες. Δοκιμάστε να πίνετε περισσότερο νερό και μειώστε το αλκοόλ και την καφεΐνη. Το ξύπνημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι είστε γεμάτοι αρνητικά συναισθήματα όπως ο  θυμός, η απογοήτευση, η ενοχή και η οργή, που πρέπει να επιλυθούν εάν θέλετε να επαναφέρετε τον ύπνο σας σε κανονικό επίπεδο.

03:00-05:00 - Πνεύμονες

Οι πνεύμονές σας είναι τα πρώτα όργανα που αρχίζουν να γεμίζουν, συλλέγοντας οξυγόνο και μετακινώντας το σε όλα τα άλλα συστήματα. Εάν συνεχίζετε να ξυπνάτε κατά τη διάρκεια της περιόδου από τις 3:00 π.μ. έως 5:00 πμ και έχετε συμπτώματα όπως βήχα, φτέρνισμα ή ρινική συμφόρηση, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε  υπερβολική βλέννα ή ακολουθείτε μια κακή διατροφή .

05:00-07:00 – Παχύ έντερο

Κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας η ροή της ενέργειας συγκεντρώνεται στο παχύ έντερο, το οποίο καθαρίζει τα απόβλητα από το σώμα. Εάν υπάρχει ανισορροπία μπορεί να εμφανίσετε δυσκοιλιότητα, αύξηση βάρους ή ακόμα και πρόωρη γήρανση. Για να ρυθμίσετε τον κύκλο του ύπνου, θα πρέπει να τεντώσετε τους μύες σας, να πιείτε άφθονο νερό και να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο μετά το ξύπνημα.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.