Μυστικά για να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη
Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2019

Δεν υπάρχουν μαγικά για να χάσετε κιλά, για αυτό η άσκηση και η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι τα μεγαλύτερα κλειδιά, για την απώλεια βάρους και τη μείωση του λίπους. Όμως, για να βοηθήσετε την απώλεια κιλών, μπορείτε να ενσωματώσετε στην καθημερινή σας ζωή, μερικά εύκολα κόλπα.

Όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, να έχετε κατά νου, ότι πρέπει να φάτε κάτι πιο πριν. Διότι όταν θα το επισκεφθείτε με άδειο στομάχι, θα αγοράσετε παραπάνω τρόφιμα από αυτά που έχετε γράψει στη λίστα σας. Αυτό αναπόφευκτα θα σας οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Όταν βγαίνετε για φαγητό και είστε νηστικοί, δεν θα γλιτώσετε την υπερκατανάλωση τροφής. Η πείνα μπορεί να σας οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές πιάτων και μετά να διαπιστώσετε, ότι έχετε φάει περισσότερο από το αναμενόμενο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλό να τρώτε ένα ελαφρύ σνακ, όπως ένα φρούτο, ψιλοκομμένα λαχανικά, πριν πάτε στο αγαπημένο σας εστιατόριο.

Δεν χρειάζεται να αδειάζετε το πιάτο σας. Μπορεί να έχετε μάθει από την οικογένεια σας, ότι πρέπει να τρώτε όλο το φαγητό σας, όμως μια τέτοιου είδους συμπεριφορά είναι συνδεδεμένη με αύξηση βάρους. Η πιο καλή στρατηγική είναι να τρώτε μέχρινα είστε πλήρεις, αλλά να μην νιώθετε πάρα πολύ φουσκωμένοι και όταν σηκωθείτε από το τραπέζι να μην έχετε βαρύ στομάχι.

Μην τρώτε βιαστικά. Είναι κάτι που το ακούτε συνέχεια, όμως είναι σημαντικό να τρώτε αργά. Ο εγκέφαλος θέλει χρόνο, για να στείλει το μήνυμα ότι έχετε χορτάσει. Πάρτε τον χρόνο σας και απολαύστε την κάθε μπουκιά.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.