5 μέρη στα οποία δεν πρέπει να πας αν έχεις βήχα

Εύα Καραμπάτσου
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019

Είμαστε μέσα στην καρδιά του φθινοπώρου και ποιο είναι το πιο συνηθισμένο και… ενοχλητικό, ταυτόχρονα, πράγμα που μπορεί να σου συμβεί μέσα στο χειμώνα; Το συνάχι και κυρίως, ο βήχας είναι σίγουρα η απάντηση. Τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα μπορεί να σε κουράζουν αφόρητα και να σου καταστρέφουν την καθημερινότητα. Ιδιαίτερα αν σε πιάσει αυτός ο δυνατός βήχας και δεν μπορεί να σταματήσει με τίποτα. Ένας έντονος βήχας μπορεί να σου «χαλάσει» τη μέρα, ξεκινώντας, κατά κύριο λόγο, από τη διάθεση. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πέντε μέρη, τα οποία πρέπει να αποφεύγεις, αν υποφέρεις από έντονο βήχα.

1. Θέατρο

Φαντάσου να έχεις κλείσει μετά από καιρό εισιτήρια για την αγαπημένη σου θεατρική παράσταση και εκεί που την παρακολουθείς, να σε πιάσει τόσο έντονος βήχας, που κάνει την παράσταση να διακοπεί. Πόσο άσχημα θα αισθανθείς;

2. Επαγγελματικό ραντεβού

Είτε έχεις κάποιο meeting είτε περνάς από κάποια συνέντευξη για μια νέα δουλειά, σε καμία περίπτωση δεν θέλεις οι γύρω σου να καταλάβουν, ότι κάτι τρέχει με σένα και δεν είσαι καλά. Αν αρχίσεις και βήχεις και μάλιστα έντονα, χωρίς να μπορείς να σταματήσεις, θα ευχόσουν σίγουρα να είχες αναβάλει το ραντεβού σου.

3. Ποτό με φίλους σε μπαρ

Κατάφερες και βρήκες λίγο ελεύθερο χρόνο μέσα στις τόσες επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις και επιτέλους κανόνισες να βγεις με τους φίλους για ένα ποτό. Πόσο άσχημα θα νιώσεις, όταν ξεκινήσει αυτός ο βήχας και δεν μπορείς να πεις έστω και μία κουβέντα με τους φίλους σου;

4. Στο αυτοκίνητο

Ο βήχας που σε ταλαιπωρεί, είναι σίγουρο ότι δεν θα σε αφήσει ούτε και στο αυτοκίνητο. Ενώ, μπορεί να γίνει τόσο έντονος, που μπορεί να σου προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα, όταν οδηγείς.

5. Στο shopping

Επιτέλους, βγήκες για την αγαπημένη σου συνήθεια, τα ψώνια. Εκεί, λοιπόν, που χαζεύεις τα ρούχα και δεν ξέρεις τι να πρωτοαγοράσεις, αρχίζεις να βήχεις τόσο δυνατά και έντονα, που έχουν γυρίσει όλοι και σε κοιτούν. Και ενώ, σαν άνθρωπος μπορεί να είσαι δυναμικός, είσαι, όμως, και πολύ διακριτικός και όλο αυτό σου προκαλεί τεράστια ντροπή.

Εμείς σου έχουμε τη λύση και λέγεται Grintuss, ένα σιρόπι ισχυρό με τον βήχα και ήπιο για τον οργανισμό σου.

Το Grintuss είναι ένα προϊόν με βάση το μέλι και μοριακά σύμπλοκα που έχει προστατευτική και επομένως καταπραϋντική δράση στις ανώτερες αναπνευστικές οδούς. Δρα στον ξηρό βήχα αντιμετωπίζοντας τον ερεθισμό του βλεννογόνου και στον παραγωγικό βήχα ευνοώντας την ενυδάτωση και την αποβολή της βλέννας.

Eίναι ένα προϊόν με συστατικά βιολογικής γεωργίας, χωρίς γλουτένη και με ευχάριστη γεύση. Ενδείκνυται για τη θεραπεία του βήχα, τόσο ξηρού όσο και παραγωγικού, σε ενήλικες και παιδιά από 12 ετών, ενώ το παιδιατρικό είναι κατάλληλο και για παιδιά από 1 έτους. Ρυθμίζει τον βήχα χωρίς να τον καταστέλλει, σεβόμενο έτσι τον σημαντικό ρόλο του στην άμυνα των ανώτερων αναπνευστικών οδών.