6 πράγματα που μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος του στήθους σας και δεν είναι τα κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη
Πέμπτη 21 Νοέμβριος 2019

Υπάρχουν γυναίκες που μεγάλωσε το στήθος τους δυο νούμερο με το που μπήκαν στην εφηβεία και υπάρχουν και εκείνες που έχουν δει το στήθος του να μειώνεται. Γιατί συμβαίνει αυτό; 

Καταρχάς πρέπει να επισημάνουμε πως καμία συγκεκριμένη τροφή δεν μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει το μέγεθος του στήθους σας. Οι αλλαγές όμως του βάρους μπορεί να επηρεάσουν το μέγεθός του. Πολλοί σκέφτονταν ότι η κατανάλωση περισσότερων οιστρογόνων  (όπως η σόγια) θα μπορούσε να επηρεάσει το μέγεθος του στήθους, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα πράγματα, εκτός από τα κιλά, που μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος του στήθους.

Σεξ

Κατά τη διάρκεια του σεξ, η αύξηση της διέγερσης, του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης θα αυξήσει και τη ροή του αίματος στα στήθη, γεγονός που θα τους προκαλέσει διόγκωση. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι το στήθος μπορεί να διογκωθεί μέχρι και 25% σε μέγεθος κατά τη διάρκεια του σεξ, λόγω της αύξησης της ροής του αίματος. Αλλά η αύξηση αυτή είναι προσωρινή. Θα αυξηθεί εκείνη τη στιγμή επειδή το αίμα διεγείρεται. Μόλις τελειώσει, θα επιστρέψει στην κανονική του κατάσταση.

Άσκηση

Με την αύξηση της δραστηριότητας και τη μείωση του σωματικού λίπους, μπορεί να υπάρξει μείωση του λιπώδης ιστού του μαστού, κάτι που συμβαίνει κυρίως στις αθλήτριες. 

Αντισύλληψη

Οι αλλαγές συνήθως οφείλονται στην κατακράτηση υγρών ή στο προσωρινό κέρδος βάρους. 
 
Ωορρηξία

Καθώς τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης αυξάνονται κοντά στην ωορρηξία, υπάρχει και αύξηση της ροής αίματος στα στήθη και αυτό μπορεί να αυξήσει το μέγεθος τους.

Περίοδος

Η αλλαγή του μεγέθους του μαστού εξαρτάται στις ορμονικές αλλαγές. Έτσι εκείνες τις ημέρες του μήνα το στήθος σας αλλάζει λόγω των οιστρογόνων. 

Εμμηνόπαυση

Κατά την εμμηνόπαυση το στήθος μπορεί να μειωθεί επειδή μειώνονται τα οιστρογόνα, με αποτέλεσμα να χάνουμε και ιστό από τον μαστό.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.