WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς μπορείς να αλλάξεις με απλά βήματα τη διατροφή σου από αύριο


Τζουλιάννα Καρνέζη

10 Δεκεμβρίου 2019

Πώς μπορείς να αλλάξεις με απλά βήματα τη διατροφή σου από αύριο

Ο ανθρώπινος οργανισμός για να λειτουργεί σωστά και αποδοτικά, θα πρέπει να τρέφεται και σωστά. Θα πρέπει δηλαδή να ακολουθεί μια διατροφή που θα του παρέχει όλα τα οφέλη από τις τροφές που καταναλώνει, θα του παρέχει ενέργεια, υγεία και ευεξία. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ορίζουν την έννοια της υγιεινής διατροφής.

Όμως τις περισσότερες φορές η υγιεινή διατροφή φαντάζει με καταναγκαστικό έργο, με αποτέλεσμα να γίνονται πολλές ατασθαλίες που συνοδεύονται από ενοχές και ξανά από την αρχή. Παρόλα αυτά η σωστή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή ούτε κουραστική. Αρκεί να υιοθετήσεις μερικές καθημερινές συνήθειες που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το φαγητό.

Να χρησιμοποιείς πάντα πιάτο ή μικρό μπολ ακόμα και για το σνακ. Το φαγητό που τρώμε στα γρήγορα πριν τη δουλειά ή ενδιάμεσα, είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει τα μεγαλύτερα προβλήματα στη διατροφή μας. Μελέτες έχουν δείξει πως αν τρως ένα ανθυγιεινό σνακ απευθείας από τη σακούλα, είναι πιο πιθανό να μην σταματήσεις μέχρι να το καταναλώσεις όλο. Αν όμως το βάλεις σε ένα πιάτο σε βοηθάει να συνειδητοποιήσεις την ποσότητα και να φας λιγότερο ή να μετριάσεις την επιθυμία σου. 

jenny.gr

Γέμισε τα ντουλάπια και το ψυγείο σου με υγιεινές τροφές. Είναι σημαντικό να υπάρχουν ανά πάσα στιγμή γύρω σου υγιεινές επιλογές, όπως το φιλέτο κοτόπουλο καπνιστό ΠΙΝΔΟΣ  που θα σε ενθουσιάσει με την πλούσια γεύση του σε συνδυασμό με τα χαμηλά λιπαρά. Από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής, χωρίς προσμίξεις με άλλα κρέατα και χωρίς γλουτένη αποτελεί το ιδανικό προϊόν για όλες τις ώρες της ημέρας και για όλη την οικογένεια. 

jenny.gr

Τώρα με το φιλέτο κοτόπουλο καπνιστό ΠΙΝΔΟΣ μπορείς να ετοιμάζεις τα καθημερινά σνακ, σάντουιτς και όχι μόνο, με τη σιγουριά της υγιεινής και νόστιμης επιλογής για όλες τις ώρες. Αντί λοιπόν να βάλεις κάποια πιο ανθυγιεινή επιλογή στο τοστ, μπορείς να επιλέξεις το φιλέτο κοτόπουλο καπνιστό ΠΙΝΔΟΣ που είναι και υγιεινό, αλλά και πεντανόστιμο. Ετοίμασε το δικό σου σάντουιτς χαμηλών λιπαρών με ψωμί ολικής άλεσης, τυρί με χαμηλά λιπαρά, αγγούρι και φιλέτο κοτόπουλο καπνιστό ΠΙΝΔΟΣ και απόλαυσε το όλες τις ώρες της ημέρας χωρίς ενοχές.

jenny.gr

 

Η ποιότητα, η νοστιμιά και η ασφάλεια προέλευσης καθιστούν τα αλλαντικά από Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ απαραίτητο συστατικό για ένα θρεπτικό και εύκολο γεύμα για όλη την οικογένεια όλες τις ώρες της ημέρας.

Κάθισε στο τραπέζι για να φας. Μην τρως ποτέ όρθιος. Κάθισε στο τραπέζι και φάε το φαγητό σου με μαχαιροπίρουνο, ακόμα και εάν τρως κάτι πρόχειρο. Με αυτό τον τρόπο δίνεις στο σώμα σου τον χρόνο που χρειάζεται για να συνειδητοποιήσει πότε χόρτασε. Σέρβιρε το φαγητό στο πιάτο σου και απόλαυσε την κάθε μπουκιά.

jenny.gr

Να υπάρχει ποικιλία. Μια ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων, καθώς και ποικιλία τροφίμων από την κάθε ομάδα. Μια καλή επιλογή για όταν θέλεις να φας κρέας είναι τα κοτόπουλα Πίνδος ελεύθερης βοσκής  που ακολουθούν τον παραδοσιακό τρόπο εκτροφής και αναπτύσσονται μόνο με πιστοποιημένες τροφές. Μεγαλώνουν τόσο φυσικά σε υψόμετρο πάνω από 700μ για να προσφέρουν απόλυτα υγιεινό κρέας, χωρίς καθόλου λίπη, με μια ασύγκριτη ορεινή γεύση.

Να πίνεις αρκετό νερό. Κάθε φορά που σκέφτεσαι να φας κάτι, πιες πρώτα ένα ποτήρι νερό. Ο οργανισμός πολλές φορές μπερδεύει τη δίψα με την πείνα, με αποτέλεσμα αντί να πίνουμε νερό να τρώμε. 

Να τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Τρία μέτρια φρούτα την ημέρα είναι απαραίτητα, ένα εκ των οποίων πλούσιο σε βιταμίνη C (π.χ. πορτοκάλι, ακτινίδιο). Είναι επίσης, σημαντικό να συνοδεύεις κάθε γεύμα με λαχανικά. Έτσι τροφοδοτείς τον οργανισμό σου με βιταμίνες, μέταλλα και πολύτιμες φυτικές ίνες. Προτίμησε λαχανικά ωμά, βρασμένα ή ψητά και όχι τηγανητά. 

Μάσησε καλά την τροφή. Όταν μασάμε καλά το φαγητό δεν βοηθάμε μόνο τη λειτουργία της πέψης, αλλά επίσης χορταίνουμε και πιο εύκολα γιατί καταλήγουμε να τρώμε πιο αργά. Από την άλλη μεριά, όταν τρώμε γρήγορα, τείνουμε να καταναλώνουμε περισσότερη ποσότητα φαγητού. 

Τέλος να μαζεύεις πάντα ό,τι μένει μετά το φαγητό. Εάν τα περισσεύματα μένουν πολλή ώρα στο τραπέζι, είναι σαν να σου φωνάζουν να πας να τα φας. Και η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να αντισταθούν σε έναν γευστικό πειρασμό, όταν βρίσκεται μπροστά στα μάτια τους. Εξαφάνισε λοιπόν ό,τι απομένει. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.