Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Οι καλύτερες συμβουλές για να μην πάρετε κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη
Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

Οι γιορτές συνήθως μας αφήνουν σαν ανάμνηση 2 με 3 περιττά κιλά. Όμως υπάρχουν τρόποι να αποφύγετε αυτή την αύξηση βάρους, χωρίς να χρειαστεί να στερηθείτε την ποικιλία και τη γεύση. 
 

Παρακάτω θα δείτε μερικά μυστικά που θα σας προστατεύσουν από τις «παρενέργειες» της παραμονής Πρωτοχρονιάς. 

Εάν το βράδυ της παραμονής είστε καλεσμένοι να φάτε έξω, το μυστικό είναι να μην φύγετε νηστικοί από το σπίτι, αλλά να καταναλώσετε ένα ελαφρύ σνακ, όπως φρούτο, κράκερ ολικής ή ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Έτσι όταν φτάσει η ώρα του δείπνου θα είστε πιο συγκρατημένοι και δεν θα φάτε μεγάλη ποσότητα φαγητού.

Αν βρεθείτε για το ρεβεγιόν σε φιλικό σπίτι, να έχετε αυτοσυγκράτηση.  Γεμίστε το πιάτο σας μια μόνο φορά και στο μισό προσθέστε σαλάτα και στο υπόλοιπο βάλτε κρέας και ρύζι ή μακαρόνια. Αν παρόλα αυτά θέλετε να σερβιριστείτε και δεύτερη φορά, είτε για να μην προσβάλετε την νοικοκυρά είτε επειδή όλοι οι φίλοι έτσι κάνουν, τότε χρησιμοποιείστε το πιάτο του γλυκού, που είναι μικρότερο. Μην ξεχνάτε επίσης να μασάτε αργά, ώστε να προλάβει να φτάσει στον εγκέφαλο το μήνυμα του κορεσμού.

Μην τσιμπολογάτε χωρίς λόγο. Το τραπέζι της παραμονής πρωτοχρονιάς έχει τόσα πολλά εδέσματα που δεν υπάρχει λόγος να τσιμπολογάτε. Κρατήστε μακριά το καλαθάκι με το ψωμί και τα κριτσίνια και περιμένετε το κυρίως γεύμα. Το τσιμπολόγημα είναι περιττό και μπορεί να σας φορτώσει με περιττές θερμίδες.

Με μέτρο το αλκοόλ. Πριν ξεκινήσετε το φαγητό αλλά και κατά τη διάρκεια, πιείτε νερό και για αλκοόλ προτιμήστε ένα  ποτήρι κρασί. Η θερμιδική διαφορά ανάμεσα στο λευκό και στο κόκκινο είναι μικρή, αφού το πρώτο έχει περίπου 70 θερμίδες και το δεύτερο έχει 80 θερμίδες ανά ποτήρι. Να είστε προσεκτικοί στην κατανάλωση των οινοπνευματωδών γιατί επιβαρύνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες και σε μεγάλες ποσότητες είναι επιβαρυντικά για την υγεία.

Την ώρα του γλυκού σηκωθείτε για λίγο και χορέψτε. Εάν στην παρέα δεν επικρατεί χορευτική διάθεση, τότε κοινωνικοποιηθείτε. Το σημαντικό είναι να είστε απασχολημένοι ώστε να μην πέσετε με τα μούτρα στα γλυκά. Επίσης προτιμήστε κάποιο γλύκισμα με λίγο βούτυρο και κρέμα γάλακτος και φάτε μια με δυο κουταλιές.

Όταν η βραδιά φτάσει στο τέλος της και έχετε δώσει τις ευχές για ένα δημιουργικό νέο έτος, μην πέσετε αμέσως για ύπνο, αλλά περιμένετε να περάσουν μερικές ώρες από τη στιγμή που φάγατε. Και αυτό γιατί αν πέσετε κατευθείαν στο κρεβάτι υπάρχει κίνδυνος να έχετε καούρες.

Στο φετινό ρεβεγιόν δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε τίποτα αρκεί να υπάρχει μέτρο και να μην το παρακάνετε. Άλλωστε η προτίμηση μας σε γλυκό αλλά και σε αλμυρό είναι έμφυτη έως ένα βαθμό.

Καλή χρονιά 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.