WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δίαιτα Golo: Η νέα διατροφική τάση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και που υπόσχεται απώλεια 10 κιλών σε ένα μήνα


Τζουλιάννα Καρνέζη

29 Ιανουαρίου 2020

Δίαιτα Golo: Η νέα διατροφική τάση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και που υπόσχεται απώλεια 10 κιλών σε ένα μήνα

Σύμφωνα με έρευνες το 1/3 των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα καταλήγουν να έχουν περισσότερα κιλά λίγες εβδομάδες από τότε που ξεκίνησαν. Η κυριότερη αιτία είναι οι δίαιτες που βγαίνουν κατά καιρούς και γίνονται της μόδας. Οι περισσότερες από αυτές είτε είναι πολύ στερητικές είτε έχουν έναν ασυνήθιστο συνδυασμό τροφών για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά το οποίο παρατηρείται μεγάλη απώλεια βάρους. Εύκολα όμως κανείς κουράζεται και ξαναρχίζει την κατανάλωση όλων των απαγορευμένων τροφών με αποτέλεσμα να ξαναπαίρνει όσα κιλά έχασε.

Τον τελευταίο καιρό μια νέα διατροφική τάση έχει κάνει την εμφάνισή της στο Χόλιγουντ με πολλά αστέρια όπως το μοντέλο Miranda Kerr και η ηθοποιός Kate Hudson να την ακολουθούν κατά γράμμα. Η δίαιτα αυτή ονομάζεται Golo και εστιάζει στη μείωση του βάρους μέσω της διαχείρισης της ινσουλίνης.

Τι ακριβώς είναι η δίαιτα Golo

Η Golo δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Keith Albow και ουσιαστικά είναι μια δίαιτα μεταβολισμού. Η θεωρία είναι η εξής: πρέπει να διατηρείται χαμηλή η περιεκτικότητα σακχάρου στο αίμα, έτσι ώστε η ινσουλίνη να μετατρέπει τη ζάχαρη σε ενέργεια, με αποτέλεσμα την απώλεια κιλών.

Η δίαιτα Golo ξεκινά με ένα πρόγραμμα για την τόνωση του μεταβολισμού και τη διατήρηση χαμηλών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Προτείνει λοιπόν να καταναλώνουμε κυρίως αυγά, κρέας, ψάρια, όσπρια και λαχανικά. Προωθεί επίσης ένα συμπλήρωμα που ονομάζεται GOLO Release, το οποίο περιλαμβάνει φυτικό εκχύλισμα και μέταλλα και υποστηρίζει πως ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αυξάνει την ενέργεια και μειώνει την πείνα. Εκτός από το διατροφικό πρόγραμμα η δίαιτα Golo προτείνει την ενασχόληση της σωματικής άσκησης μέσω μεθόδων κατάρτισης και γυμναστικής όπως HIIT. Η συγκεκριμένη δίαιτα υπόσχεται απώλεια δέκα κιλών σε ένα μήνα.

Πόσο υγιής είναι η δίαιτα Golo;

Δέκα κιλά σε τέσσερις εβδομάδες; Εδώ πρέπει να επισημάνω πως η γρήγορη μείωση βάρους έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της μυϊκής μάζας, που συνεπάγεται με μείωση του μεταβολισμού. Έτσι μόλις αρχίσετε και πάλι να αυξάνετε την πρόσληψη θερμίδων θα ανακτήσετε το χαμένο βάρος, αλλά αυτή τη φορά θα έχετε μεγαλύτερο ποσοστό λίπους και μικρότερο ποσοστό μυϊκής μάζας. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η απώλεια βάρους θεωρείται ασφαλής όταν κυμαίνεται μεταξύ 2-4 κιλά ανά μήνα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε ατόμου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.