WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτρωγα φρέσκο τζίντζερ κάθε μέρα για 1 εβδομάδα και αυτά ήταν τα αποτελέσματα


Τζουλιάννα Καρνέζη

1 Φεβρουαρίου 2020

Έτρωγα φρέσκο τζίντζερ κάθε μέρα για 1 εβδομάδα και αυτά ήταν τα αποτελέσματα

Πάντα αγαπούσα τη γεύση του τζίντζερ. Πικάντικο και δροσερό, το τζίντζερ μπορείς να το προσθέσεις στο φαγητό ή να το πιείς σαν ρόφημα. Εκτός όμως από την υπέροχη γεύση, προσφέρει επίσης πολλά οφέλη στην υγεία. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, διευκολύνει τη ναυτία και συνδέεται ακόμη και με τη μείωση της χοληστερόλης.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να εκμεταλλευτώ όλες αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες και ξεκίνησα να τρώω τζίντζερ καθημερινά για μια εβδομάδα. 

Σχεδόν αμέσως παρατήρησα τις πεπτικές του δυνάμεις.

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής εδώ: όταν πρόκειται για τις συνήθειες του μπάνιου, ποτέ δεν ήμουν τακτική. Η μετάβαση σε μια πιο υγιεινή διατροφή σίγουρα βοήθησε, αλλά ακόμη και τα αγαπημένα μου λαχανικά μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα. Η επίδραση του φρέσκου τζίντζερ ήταν γρήγορη - από την τρίτη ημέρα, πήγαινα στο μπάνιο την ίδια ώρα κάθε πρωί όπως το ρολόι. Παρατήρησα επίσης μια σημαντική μείωση στο φούσκωμα μετά το γεύμα μου.

Σταμάτησαν οι βραδινές λιγούρες. 

Το βράδυ, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, η όρεξη μου άνοιγε ως δια μαγείας. Ήθελα να φάω ό,τι υπήρχε στο ψυγείο. Ευτυχώς με το που ξεκίνησα να πίνω το τζίντζερ σαν ρόφημα κάθε βράδυ με βοήθησε να σταματήσουν τα βραδινά τσιμπολογήματα. 

Μειώθηκε ο μυϊκός πόνος

Εδώ και πολύ καιρό με ταλαιπωρούσε ένας μυϊκός πόνος εξαιτίας έντονης σωματικής δραστηριότητας. Από τότε που ξεκίνησα να τρώω τζίντζερ ο πόνος μειώθηκε, χρειάστηκαν μερικές ημέρες, όμως το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Η πιπερόριζα έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στη μείωση των μυϊκών πόνων που προκαλούνται από την άσκηση. 

Θα συνεχίσω;

Ενώ δεν είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσω να τρώω τζίντζερ κάθε μέρα, σκοπεύω σίγουρα να το χρησιμοποιώ πιο συχνά από ό,τι παλαιότερα. Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο απλό (και, ειλικρινά, πόσο φθηνό) ήταν να φτιάχνω κάθε βράδυ ένα ρόφημα με τζίντζερ και να λαμβάνω όλα αυτά τα οφέλη. Τι περιμένετε λοιπόν; Απολαύστε και εσείς το τζίντζερ είτε στο φαγητό, είτε σαν ρόφημα με λίγο μέλι ... ίσως ακόμα και με λίγο μπέρμπον.
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.