WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

«Μυστήριο» χαρακτήρισε τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία αξιωματούχος του ΠΟΥ


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Φεβρουαρίου 2020

«Μυστήριο» χαρακτήρισε τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία αξιωματούχος του ΠΟΥ

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) τα κρούσματα του κορωνοϊού  που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα στην Ιταλία. 

Εκτός όμως από τους ασθενείς που αυξάνονται, οι λοιμώξεις αυτές αποτελούν «αληθινό μυστήριο», όπως επισήμανε ο Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντή για την Ευρώπη του ΠΟΥ. Μιλώντας στην εφημερίδα La Repubblica, ο Kluge είπε πως το ανησυχητικό είναι ότι δεν έχουν όλα τα κρούσματα σαφές επιδημιολογικό ιστορικό. Δεν έχει βρεθεί ο «ασθενής μηδέν». Και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε δει ανάλογη έκρηξη κρουσμάτων και σε άλλες χώρες, αλλά πρέπει να εντοπίσουμε την πηγή τους. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος των υγειονομικών Αρχών. Και προς αυτή τη βάση συνεργαζόμαστε μαζί τους».

Πιο συγκεκριμένα ο 38χρονος στο Codogno που ήταν ο πρώτος που νόσησε από το νέο κορωνοϊό, δεν είναι τελικά ο «ασθενής μηδέν». Ο 38χρονος είχε γευματίσει με έναν Ιταλό φίλο του, ο οποίος είχε επιστρέψει από την Σαγκάη. Έτσι, όλοι νόμιζαν ότι εκείνος ήταν η πηγή της επιδημίας. Όμως όπως διαπιστώθηκε ο κορωνοϊός δεν είχε μολύνει τον φίλο του. Έτσι, οι υγειονομικές Αρχές του Codogno έστρεψαν την προσοχή τους στους Κινέζους της πόλης. Ειδικότερα, εξέτασαν όσους σύχναζαν στο ίδιο καφέ με τον 38χρονο. Ωστόσο και οι δικές τους εξετάσεις για τον κορωνοϊό ήταν αρνητικές.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι οι υγειονομικές Αρχές δεν έχουν ακόμα εντοπίσει τον ασθενή μηδέν.

Εν τω μεταξύ την Κυριακή τα κρούσματα στην Ιταλία ήταν τουλάχιστον 152, από 63 που ήταν το Σάββατο. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.