WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πιο καθαρή είναι η ατμόσφαιρα στην Κίνα λόγω του κορωνοϊού


Τζουλιάννα Καρνέζη

3 Μαρτίου 2020

Πιο καθαρή είναι η ατμόσφαιρα στην Κίνα λόγω του κορωνοϊού

Τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης πάνω από την Κίνα μαρτυρούν οι δορυφορικές φωτογραφίες της NASA, γεγονός που σύμφωνα με τους επιστήμονες οφείλεται «τουλάχιστον εν μέρει» στην οικονομική καθίζηση που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

jenny.gr

 
Η βελτίωση στην ποιότητα της ατμόσφαιρας στην Κίνα οφείλεται κυρίως στην απόφαση των κατασκευαστών να μειώσουν τη δραστηριότητα των κινέζικων εργοστασίων, σε μια προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης της νόσου. Οι επιστήμονες της NASA σημειώνουν πως η μείωση στα ποσοστά διοξειδίου του αζώτου έγινε αρχικά ορατή κοντά στο επίκεντρο της επιδημίας, την πόλη Γουχάν και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοια σημαντική πτώση σε μία τόσο μεγάλη περιοχή λόγω ενός συγκεκριμένου γεγονότος» σημείωσε η Fei Liu, ερευνήτρια της NASA Goddard Space Flight Center, προσθέτοντας πως είχε παρατηρηθεί ανάλογη πτώση, αν και πολύ πιο σταδιακή, στις τιμές διοξειδίου του αζώτου κατά την οικονομική ύφεση του 2008.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.