WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 ιδέες για θρεπτικά σπιτικά σνακ που θα μας γεμίσουν ενέργεια


Τζουλιάννα Καρνέζη

27 Μαρτίου 2020

5 ιδέες για θρεπτικά σπιτικά σνακ που θα μας γεμίσουν ενέργεια

Όλοι μας αντιμετωπίζουμε πλέον μια πρωτόγνωρη κατάσταση και "Μένουμε Σπίτι", από αλληλεγγύη, από ευθύνη, από αγάπη! Και δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι αυτή η συγκυρία μας επιβάλλει να αναθεωρήσουμε συνήθειες που τις θεωρούσαμε ρουτίνα και μας αναγκάζει να αποκτήσουμε νέο τρόπο σκέψης. Ξέρετε, όμως, ποιό είναι το μυστικό για να μετατρέψουμε τη συνθήκη αυτή σε κάτι θετικό για τον οργανισμό μας και την ψυχολογία μας; Το μυστικό βρίσκεται στη σωστή διατροφή!

Αν, λοιπόν, είστε από αυτούς που αναζητούν το ωφέλιμο και θέλουν να παραμένουν υγιείς και γεμάτοι ενέργεια, τίποτα δεν μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα από το να φάτε ένα υγιεινό σνακ. Κι όπου υγιεινό σνακ βάλτε και ταχίνι: ένα superfood πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και βιταμίνες που αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα για τις ανάγκες του οργανισμού κατά την περίοδο της νηστείας, και όχι μόνο.

Οι συνδυασμοί είναι πολλοί. Γι' αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε 5 εύκολα, νόστιμα και κυρίως θρεπτικά σνακ που θα σας γεμίσουν ενέργεια. 

Σπιτικές μπάρες δημητριακών με ταχίνι 

jenny.gr

Οι μπάρες αποτελούν την απόλυτη διατροφική επιτυχία των τελευταίων δεκαετιών. Είτε έχετε μικρά παιδιά, είτε φορτωμένο πρόγραμμα, είτε είστε αθλητής, είτε θέλετε ένα επιπλέον energy booster , μία μπάρα την ημέρα αποτελεί την ιδανική επιλογή για σνακ. Όταν μάλιστα έχετε τη διάθεση και χρειάζονται 4 μόνο απαραίτητα υλικά για να ετοιμάσετε τις δικές σας, η απόλαυση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Δείτε πώς θα τις φτιάξετε...

Υλικά 

50 γρ ταχίνι

250 γρ μέλι

100 γρ δημητριακά

100 γρ βρώμη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το μέλι σε μπεν μαρί και το ρίχνουμε μέσα στο ταχίνι. Στη συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Απλώνουμε σε ένα πυρέξ με μεμβράνη το μείγμα μας κλείνουμε την μεμβράνη και από επάνω και το βάζουμε στο ψυγείο 4 ώρες για να σφίξει. Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια. 
 

Μήλο με ταχίνι και ξηρούς καρπούς

jenny.gr

Είναι γνωστό πως το μήλο είναι ιδιαίτερα θρεπτικό καθώς περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα πολύ χρήσιμα και ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Εάν το κόψετε σε φέτες και του προσθέσετε μια κουταλιά ταχίνι και λίγους ξηρούς καρπούς, θα το απογειώσετε και θα το μετατρέψετε σε ένα εξαιρετικό energybooster με μοναδική γεύση, αλλά και υψηλή θρεπτική αξία. 

Σάντουιτς με πολύσπορο ψωμί, ταχίνι και μπανάνα

jenny.gr

Ποιος είπε ότι τα σάντουιτς οφείλουν να είναι αλμυρά; Μάλλον ο ίδιος που είπε ότι οφείλουν να είναι και τετράγωνα. Σπάστε το κατεστημένο και φτιάξτε ένα γλυκό σάντουιτς πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που θα γεμίσει τις μπαταρίες σας για όλη την ημέρα. 

Φαλάφελ με ταχίνι

jenny.gr

Εάν θέλετε να ταξιδέψετε, έστω και νοερά, στη Μέση Ανατολή, φτιάξτε φαλάφελ μαζί με πίτες ελαφρά ζεσταμένες, φρεσκοκομμένα λαχανικά και σος με ταχίνι, και θα έχετε ένα «έθνικ» αλλά κυρίως χορταστικό και γευστικό σνακ. 

Ζεστό ψωμί με ταχίνι, μέλι και ξηρούς καρπούς

jenny.gr

Είναι η κλασική επιλογή, αλλά ίσως και η πιο αγαπημένη. Σε συνδυασμό με τις ευεργετικές ιδιότητες του ταχινιού, το μέλι και οι ξηροί καρποί προσθέτουν σε αυτό το γρήγορο σνακ επιπλέον σημαντικά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. 

jenny.gr

Εσείς ποιο σνακ θα επιλέξετε για δύναμη και θωράκιση του οργανισμού σας; Όπου κι αν καταλήξετε, μην ξεχάσετε να εντάξετε στις συνταγές σας το  Μακεδονικό Ταχίνι, που είναι 100% αλεσμένο σουσάμι και αποτελεί εξαιρετική τροφή, με καλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, ωφέλιμα λιπαρά οξέα και απαραίτητα για την καλή υγεία και ισορροπία του οργανισμού μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Θέλετε να προστατεύστε την καρδιά και τα ανοσοποιητικό σας; Η τακτική κατανάλωση ταχινιού, στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής, αποδεδειγμένα συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης, αφού περιέχει θειούχα αμινοξέα, λυσίνη, φυτικές ίνες και ω3 λιπαρά οξέα. Θέλετε να έχετε ενέργεια όλη μέρα; Το  Μακεδονικό Ταχίνι  θα σας απογειώσει. Απλό, με Πορτοκάλι, με Κακάο ή με Μέλι, υιοθετήστε αυτήν την καλή διατροφική συνήθεια και μόνο κερδισμένοι θα βγείτε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.