WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες συμβουλές για να χάσετε λίπος από την κοιλιά


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Απριλίου 2020

Οι καλύτερες συμβουλές για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

H απώλεια βάρους γενικά είναι δύσκολη, αλλά η μείωση του λίπους στην κοιλιά ειδικότερα μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολη. Επίσης είναι ουσιαστικά αδύνατο να φύγει το λίπος από μια μόνο συγκεκριμένη περιοχή του σώματος.

Παρόλα αυτά εάν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρετε να χάσετε σωματικό λίπος και κυρίως από την κοιλιά. 

Να έχετε επίγνωση των αποφάσεων που θα πάρετε.

Ένα μεγάλο μέρος της απώλειας βάρους είναι απλώς η επίγνωση των αποφάσεων που παίρνετε. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε έξω έξω με φίλους, μπορεί να ξεφύγετε για το πόσο τρώτε ή πίνετε. Αλλά αν εάν το ξανασκεφτείτε ίσως να αντιληφθείτε ότι τρώτε πολύ και να το διορθώσετε. Η συνειδητοποίηση και ο προγραμματισμός για το τι μπορείτε να κάνετε, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο.

Τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες.

Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε απλούς υδατάνθρακες και ζάχαρη δεν ικανοποιούν την πείνα σας, οπότε καταλήγετε να αναζητάτε περισσότερο φαγητό. Αντ 'αυτού εάν καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως λαχανικά, φρούτα, φασόλια, όσπρια και προϊόντα ολικής άλεσης, νιώθετε πλήρεις για πολλές ώρες. 

Μια μελέτη του 2015 από το Annals of Internal Medicine έδειξε ότι όσοι δεν ακολούθησαν μια δίαιτα, αλλά αύξησαν απλώς την πρόσληψη ινών, οδηγήθηκαν σε απώλεια βάρους. 

Περπατήστε.

Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Exercise Nutrition & Biochemistry διαπίστωσε ότι οι παχύσαρκοι που περπατάγανε για 50 έως 70 λεπτά τρεις ημέρες την εβδομάδα για 12 εβδομάδες, μείωσαν σημαντικά το σπλαχνικό λίπος, σε σχέση με εκείνους που έκαναν καθιστική ζωή.

Εντάξτε τα υγιή λίπη στη διατροφή σας. 

Αν θέλετε να χάσετε λίπος, πρέπει να τρώτε λίπος ... το σωστό είδος. Η προσθήκη υγιών λιπών, με τη μορφή μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, μπορεί να αυξήσει το αίσθημα κορεσμού. Προτιμήστε τα ακόρεστα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, στα καρύδια, στο αβοκάντο, στα λιπαρά ψάρια, γιατί μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση του κορεσμού, παρέχοντας παράλληλα μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία, όταν καταναλώνονται με μέτρο.

Μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψη υγιών λιπών προσθέτοντας λίγο ψιλοκομμένο αβοκάντο στις σαλάτες σας, απολαμβάνοντας ψάρια δύο φορές την εβδομάδα και έχοντας λίγο φυστικοβούτυρο με το σνακ ή το smoothie μετά την προπόνηση.. Απλώς θυμηθείτε να τα καταναλώνετε με μέτρο, καθώς εξακολουθούν έχουν αρκετές θερμίδες.

Προσπαθήστε να περιορίσετε το άγχος σας.

Το άγχος μπορεί να σπάσει τους στόχους σας για απώλεια βάρους. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος της επίδρασης του στρες είναι συμπεριφορικό παρά νευροχημικό. Μας κάνει να τρώμε περισσότερο, γιατί χρησιμοποιούμε τα τρόφιμα ως υποκατάστατο για την αντιμετώπιση του άγχους.

Η αλήθεια είναι ότι το να τρώτε για να αισθάνεστε καλύτερα, είναι συνήθως πολύ πιο εύκολο από το να αντιμετωπίζετε το άγχος. Αυτή όμως η συμπεριφορά οδηγεί σε αύξηση βάρους και στη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Εάν παρατηρήσετε τον εαυτό σας να τρώει λόγω άγχους, κάντε ένα βήμα πίσω και σκεφτείτε: Τι προκαλεί το άγχος μου και τι μπορώ να κάνω γι 'αυτό; Βρείτε έναν τρόπο για να χαλαρώσετε ή μιλήστε με έναν ειδικό, αντί να στραφείτε στο σακουλάκι με τα πατατάκια. 

Δώστε προτεραιότητα στον ποιοτικό ύπνο.

Ο ύπνος είναι σημαντικός όσο αφορά την απώλεια βάρους σας. Ο πολύ ύπνος δεν είναι πιθανότατα καλός, αλλά και ο λίγος ο ύπνος δεν είναι επίσης ωφέλιμος. 

Μια ανασκόπηση του 2017 και μια μετα-ανάλυση από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν 5,5 ώρες ή λιγότερο, έτρωγαν επιπλέον 385 θερμίδες την επόμενη ημέρα, σε σύγκριση με εκείνους που κοιμόντουσαν επτά με 8 ώρες. Επιπλέον, προτιμούσαν να τρώνε με λιπαρά τρόφιμα, όπως πατατάκια και γλυκά. 

Τέλος μην ξεχνάτε να βάζετε πάντα εφικτός στόχους, για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.