WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε πώς θα χάσετε κιλά χωρίς να κάνετε δίαιτα


Τζουλιάννα Καρνέζη

12 Μαΐου 2020

Δείτε πώς θα χάσετε κιλά χωρίς να κάνετε δίαιτα

Θέλετε να χάσετε κιλά χωρίς να ακολουθήσετε μια δίαιτα; Κανένα πρόβλημα. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα αδυνατίσετε χωρίς να το καταλάβετε. 

Προσπαθήστε να τρώτε αργά.

Αυτή είναι μια από τις κορυφαίες συνήθειες για το αδυνάτισμα, χωρίς ένα περίπλοκο σχέδιο διατροφής. Γευτείτε κάθε μπουκιά και αφήστε το φαγητό να διαρκέσει όσο περισσότερο γίνεται. Όταν το γεύμα διαρκεί αρκετή ώρα, προσφέρει μεγαλύτερη ευχαρίστηση και ενεργοποιούνται έτσι οι ορμόνες πληρότητας του σώματος. Από την άλλη μεριά όταν τρώτε το φαγητό σας βιαστικά, το στομάχι σας δεν προλαβαίνει να στείλει σήμα στον εγκέφαλό ότι έχετε χορτάσει. 

Κοιμηθείτε σωστά.

Ο ποιοτικός ύπνος τη νύχτα θα μπορούσε να βοηθήσει ένα άτομο να χάσει αρκετά κιλά, σύμφωνα με μελέτες του Πανεπιστημίου του. Εάν για παράδειγμα ο ύπνος αντικαθιστά το συνηθισμένο χωρίς νόημα τσιμπολόγημα- μπορείτε να μειώσετε εύκολα τις θερμίδες κατά 6%. 

Εντάξτε τα λαχανικά σε κάθε σας γεύμα. 

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό στα λαχανικά σας προσφέρει λιγότερες θερμίδες, ενώ αυξάνει το αίσθημα κορεσμού. Μαγειρέψτε τα λαχανικά χωρίς προσθήκη λίπους. 

Μειώστε την κατανάλωση ζάχαρης. 

Αντικαταστήστε ένα ζαχαρούχο ποτό με νερό ή με ροφήματα χωρίς θερμίδες. Προσθέστε στο νερό λεμόνι, μέντα ή κατεψυγμένες φράουλες για γεύση και διασκέδαση.

Μειώστε το αλκοόλ. 

Όταν μια περίσταση περιλαμβάνει αλκοόλ, επιλέξτε το πρώτο ποτό να είναι ένα μη αλκοολούχο, χαμηλών θερμίδων, όπως ανθρακούχο νερό, αντί να μεταβείτε απευθείας σε ένα κοκτέιλ, μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί. Το αλκοόλ έχει περισσότερες θερμίδες ανά γραμμάριο, από τους υδατάνθρακες ή την πρωτεΐνη. Μπορεί επίσης να σας χαλαρώσει, οδηγώντας σε περισσότερη κατανάλωση φαγητού

Πιείτε πράσινο τσάι.

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να είναι μια καλή στρατηγική απώλειας βάρους. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην καύση του λίπους, πιθανώς λόγω της δράσης των φυτοχημικών που ονομάζονται κατεχίνες. 

Κάντε γιόγκα.

Οι γυναίκες που κάνουν γιόγκα τείνουν να ζυγίζουν λιγότερο από άλλες, σύμφωνα με μια μελέτη στο Journal of the American Dietetic Association . Ποια είναι η σύνδεση; Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι κάνουν γιόγκα, ανέφεραν μια πιο «προσεκτική» προσέγγιση στο φαγητό. Για παράδειγμα, τείνουν να παρατηρούν τις μεγάλες μερίδες στα εστιατόρια, αλλά τρώνε μόνο επειδή πεινάνε και σταματάνε όταν νιώσουν ότι χορταίνουν. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ήρεμη αυτογνωσία που αναπτύσσεται μέσω της γιόγκα, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντισταθούν στην υπερκατανάλωση τροφής. 

Μασήστε τσίχλα. 

Μασήστε τσίχλα χωρίς ζάχαρη με έντονη γεύση, όταν νιώθετε πως θέλετε να φάτε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο. Η τσίχλα αλλάζει τη γεύση στο στόμα σας, με αποτέλεσμα να μειώνει και τις λιγούρες. 

Χρησιμοποιείστε πιο μικρά πιάτα. 

Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι σερβίρουν φαγητό σε μικρά πιάτα, τείνουν να τρώνε λιγότερο, από ό,τι ένα τρώγαν σε μεγαλύτερα πιάτα. Χρησιμοποιείστε μικρότερο πιάτο ή το μπολ, για να κόψετε 100-200 θερμίδες την ημέρα και να χάσετε κιλά. 

Μειώστε την κατανάλωση κρέατος. 

Οι χορτοφάγοι τείνουν να ζυγίζουν λιγότερο, από όσους τρώνε κρέας. Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, τα όσπρια μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Μπιφτέκια φασολιών, σούπα φακής και άλλα νόστιμα τρόφιμα με βάση τα όσπρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλουν στην αύξηση του κορεσμού. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.