WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτά τα σνακ είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες και βοηθάνε στην απώλεια κιλών


Τζουλιάννα Καρνέζη

16 Μαΐου 2020

Αυτά τα σνακ είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες και βοηθάνε στην απώλεια κιλών

Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των κυττάρων σε κάθε επίπεδο του σώματός σας, αλλά από την άλλη μεριά μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε κουρασμένοι και φουσκωμένοι.

Συχνά τα σνακ που είναι εύκολα προσβάσιμα ή που βρίσκονται στο ντουλάπι σας είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, τις περισσότερες φορές επεξεργασμένους, χωρίς να προσφέρουν οφέλη για την υγεία. Ένα σνακ μπορεί να θεωρηθεί χαμηλό σε υδατάνθρακες εάν περιέχει κάτω από οκτώ γραμμάρια υδατανθράκων.

Αν και δεν πρέπει να κόψετε εντελώς τους υδατάνθρακες, ωστόσο ένα σνακ χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες μπορεί να συμβάλει στην απώλεια κιλών. 

Γιαούρτι

Το γιαούρτι θα σας κρατήσει χορτάτους, χωρίς να αυξήσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Το γιαούρτι παρέχει επίσης σχεδόν όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας, ενώ όπως είναι γνωστό αποτελεί την κύρια πηγή ασβεστίου, το απαραίτητο δομικό συστατικό για υγιή δόντια και οστά.

Αβοκάντο

Πλούσιο σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, το αβοκάντο  θα σας βοηθήσει να νιώθετε χορτάτοι για πολλές ώρες, χωρίς να σας παρέχει υδατάνθρακες. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών C και Ε. Η βιταμίνη C βοηθά την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη Ε μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση.

Καρπούζι

Τώρα που έρχεται το καλοκαίρι, το καρπούζι αποτελεί το ιδανικό σνακ, αφού είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε νερό, αλλά και σε λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό υπεύθυνο για την υγεία της καρδιάς και την προστασία από τον ήλιο. 

Φιστίκια

Τα φιστίκια είναι ένα ιδανικό σνακ με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και πλούσιο σε καλά λιπαρά αλλά και σε φυτικές ίνες, ένας συνδυασμός που μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο πλήρεις για πολλές ώρες. 

Αγγούρια

Πλούσια σε νερό, τα αγγούρια αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και σας ενυδατώνουν. Φροντίστε να τα καταναλώνετε με τη φλούδα για επιπλέον θρεπτικά συστατικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.