WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 απλά βήματα για να χάσετε έως και 4 κιλά σε μια εβδομάδα


2 Ιουνίου 2020

3 απλά βήματα για να χάσετε έως και 4 κιλά σε μια εβδομάδα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χάσετε τα περιττά κιλά. Τούτου λεχθέντος, πολλά σχέδια διατροφής σας κάνουν να αισθάνεστε πεινασμένοι ή δυσαρεστημένοι. Αυτοί είναι σημαντικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να δυσκολευτείτε να ακολουθήσετε μια διατροφή.

Ωστόσο, δεν έχουν αυτό το αποτέλεσμα όλες οι δίαιτες. Αν ακολουθήσετε τα παρακάτω απλά βήματα, θα καταφέρετε να χάσετε μέχρι και 4 κιλά σε μια εβδομάδα, ανάλογα το σωματικό σας βάρος.

1. Μειώστε τους απλούς υδατάνθρακες.

Δεν χρειάζεται να κόψετε όλους τους υδατάνθρακες, αλλά είναι σημαντικό να μειώσετε τους απλούς υδατάνθρακες, όπως είναι τα πατατάκια, τα γλυκά, τα λευκά ζυμαρικά…Ένα πλεονέκτημα της μείωσης των απλών υδατανθράκων, είναι ότι μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης, μειώνοντας έτσι το φούσκωμα. 

2. Επιλέξτε άπαχες πρωτεΐνες, υγιή λίπη και σύνθετους υδατάνθρακες.

Κάθε ένα από τα γεύματά σας πρέπει να περιλαμβάνει μια πηγή πρωτεΐνης, μια πηγή λίπους και μια πηγή σύνθετων υδατανθράκων όπως λαχανικά.  Κατά γενικό κανόνα, δοκιμάστε να τρώτε δύο έως τρία γεύματα την ημέρα. Εάν νιώσετε πεινασμένοι το απόγευμα, προσθέστε ένα τέταρτο γεύμα.

Οι υγιείς πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνουν:

Κρέας: βοδινό κρέας, κοτόπουλο χωρίς το δέρμα  και ψαρονέφρι 

Ψάρια και θαλασσινά: σολομός, πέστροφα και γαρίδες

Αυγά: ολόκληρα αυγά με τον κρόκο

Φυτικές πρωτεΐνες: φασόλια, όσπρια και σόγια

Μια δίαιτα βασισμένη κυρίως σε άπαχες πηγές πρωτεϊνών και λαχανικά περιέχει όλες τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε για να είστε υγιείς.

Υγιή λίπη

Μην φοβάστε να τρώτε υγιή λίπη, γιατί βοηθάνε στην απώλεια κιλών. 

Οι πηγές υγιών λιπών περιλαμβάνουν:

Ελαιόλαδο

Αβοκάντο

Ξηροί καρποί

3. Κάντε βάρη τρεις φορές την εβδομάδα.

Σηκώνοντας βάρη, θα κάψετε πολλές θερμίδες και θα αποτρέψετε την επιβράδυνση του μεταβολισμού σας, κάτι που εμποδίζει τη απώλεια βάρους. Μελέτες δείχνουν επίσης πως με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κερδίσετε μυϊκή μάζα, ενώ χάνετε σημαντικές ποσότητες σωματικού λίπους. Εάν δεν μπορείτε να σηκώσετε βάρη, τότε επιλέξτε να κάνετε  αερόβιες ασκήσεις, όπως περπάτημα, τζόκινγκ, τρέξιμο, ποδηλασία ή κολύμπι. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.