WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 πράγματα που δεν ξέρατε για το κοτόπουλο


29 Ιουνίου 2020

5 πράγματα που δεν ξέρατε για το κοτόπουλο

Το κοτόπουλο μπαίνει συχνά στο σπίτι μας και όχι αδίκως, αφού είναι μια εξαιρετική διατροφική επιλογή, προσφέροντας άφθονα οφέλη στην υγεία μας.

Κυρίως, όταν πρόκειται για το φιλέτο στήθους, το οποίο είναι χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τη συντήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι επίσης πλούσιο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Εκτός όμως από τις παραπάνω πληροφορίες, που ήδη γνωρίζουμε, υπάρχουν και άλλα 5 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το κοτόπουλο. Ας δούμε ποια είναι αυτά. 

1. Είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό

Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε ένα αμινοξύ που ονομάζεται τρυπτοφάνη, και είναι απαραίτητο για να παράξουμε τη σεροτονίνη, την ορμόνη της ευτυχίας, η οποία όταν υπάρχει σε ικανοποιητικές ποσότητες βοηθά στη ρύθμιση και τη βελτίωση της διάθεσης και την πρόληψη της κατάθλιψης. Εν ολίγοις, η κατανάλωση τροφών με τρυπτοφάνη, όπως το κοτόπουλο, μπορεί να βελτιώσει δραστικά την ψυχολογία μας.

2. Αποτρέπει την απώλεια οστικής μάζας

Δεν υπάρχει θεραπεία ικανή να αποκαταστήσει την απώλεια της οστικής μάζας, όταν αυτή έχει ήδη επέλθει. Η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη, εφόσον υιοθετηθεί ένας υγιεινός τρόπος ζωής, με καλή διατροφή και άσκηση, από πολύ μικρή ηλικία, οπότε και χτίζονται τα γερά οστά. Το κοτόπουλο είναι μια από τις τροφές που λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε αμινοξέα, αποτελεί φυσικό όπλο κατά της μείωσης της οστικής μάζας, αλλά και του κινδύνου της αρθρίτιδας.

3. Βοηθάει στην αύξηση της άμυνας του οργανισμού

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι γιατροί προτείνουν την κοτόσουπα ως μέρος των γευμάτων ανάρρωσης, όταν έχετε κρυολόγημα ή γρίπη; Είναι επειδή το κοτόπουλο βοηθά στην ενίσχυση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος στο σώμα, ενώ ο ζωμός από τη σούπα μειώνει την ποσότητα βλέννας στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η αναπνοή. Η κοτόσουπα είναι η καλύτερη επιλογή για να ανακάμψετε από τις περισσότερες λοιμώξεις και κρυολογήματα.

jenny.gr

4. Περιέχει βασικά μέταλλα

Καταναλώνοντας κοτόπουλο ενισχύετε τη λήψη μεταλλικών στοιχείων στη διατροφή σας, παρέχοντας στον οργανισμό σας σημαντικές ποσότητες σεληνίου και φωσφόρου. Το σελήνιο παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα σας, ενώ προστατεύει και τα αιμοφόρα αγγεία από τις βλάβες. Ο φώσφορος μαζί με το ασβέστιο αποτελούν τα πλέον σημαντικά μέταλλα για τη φυσιολογική κατασκευή των οστών και τη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση.

5. Βοηθάει στη διατήρηση του σωματικού βάρους

Η σταθεροποίηση του σωματικού μας βάρους επιτυγχάνεται με την κατανάλωση ποικίλων τροφίμων από όλες τις ομάδες της διατροφικής πυραμίδας.Το κοτόπουλο αποτελεί την ιδανική επιλογή για τον έλεγχο του σωματικού βάρους, γιατί το κρέας του έχει σχετικά χαμηλά, αλλά παράλληλα υψηλής διατροφικής αξίας, λιπαρά. Επιπλέον η υψηλή περιεκτικότητα του κοτόπουλου σε πρωτεΐνη δρα θετικά στην απελευθέρωση του πεπτιδίου PYY, που είναι γνωστό ότι μειώνει την όρεξη.  

Ποιο κοτόπουλο όμως να προτιμάτε;

Αν αναζητάτε μια νέα gourmet θρεπτική εμπειρία στην καθημερινότητά σας, με πρόσθετα οφέλη για τον οργανισμό σας, δοκιμάστε τις Φτερούγες Πίνδοςπου διατίθενται σε συσκευασία με σταθερό βάρος 720 γρ. και προστατευτική ατμόσφαιρα που τα διατηρεί φρέσκα για περισσότερες μέρες, και σε κάθε μπουκιά θα απολαμβάνετε τη μεστή νοστιμιά τους, η οποία οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της εκτροφής τους.

jenny.gr

Τα νόστιμα ορεινά κοτόπουλα Πίνδος, μεγαλώνουν σε υψόμετρο άνω των 700 μ.,τρέφονται με 100% φυτικές τροφές και έχουν πιστοποίηση AGROCERT. Και αν θέλετε να μάθετε και που συγκεκριμένα έχει μεγαλώσει, είναι εύκολο...ρίξτε απλά μία ματιά στην ετικέτα και θα μάθετε τον παραγωγό και την περιοχή που βρίσκεται η φάρμα του. Μια δοκιμή πείθει αμέσως πως το ορεινό δε συγκρίνεται στη γεύση με κανένα.

Must Know

Mέρος των εσόδων από τις πωλήσεις όλων των προϊόντων της ανανεωμένης σειράς Κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ Νωπά συσκευασμένα θα διατεθούν για τους σκοπούς του σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ. 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.