WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εάν θέλετε να χάσετε κιλά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές


Τζουλιάννα Καρνέζη

27 Ιουνίου 2020

Εάν θέλετε να χάσετε κιλά ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος μπορεί να καταφύγετε σε δίαιτες που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να απογοητεύεστε. Ποια είναι η λύση;  Το κλειδί βρίσκεται στην ισορροπία. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα μάθετε τους πραγματικούς κανόνες για την απώλεια βάρους, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Γεμίστε το πιάτο σας με φυτικές ίνες

Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Αν θέλετε να χάσετε κιλά πρέπει να αποφεύγετε τους απλούς υδατάνθρακες όπως το άσπρο αλεύρι, τα γλυκά, τα ζαχαρούχα ποτά. Αυτοί οι υδατάνθρακες μεταβολίζονται πολύ γρήγορα από το σώμα σας, με αποτέλεσμα να πεινάτε και πιο γρήγορα. Αντ 'αυτού πρέπει να τρώτε τουλάχιστον 20 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα από δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά. Οι φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν να νιώθετε χορτάτοι για πολλές ώρες, ένα συναίσθημα πολύ χρήσιμο στην προσπάθεια απώλειας κιλών.

Καταναλώστε καλά λιπαρά

Ένα σύνηθες λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν θέλουν να χάσουν βάρος, είναι να μειώνουν τα λιπαρά. Και μπορεί να πράττουν σωστά, όμως κατά το ήμισυ. Και αυτό γιατί τα καλά λιπαρά, τα μονοακόρεστα και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών, μειώνοντας το αίσθημα της πείνας.  Οι συμμετέχοντες σε μια μελέτη ανέφεραν  πεινούσαν λιγότερο μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σε σύγκριση με εκείνους που δεν κατανάλωσαν ωμέγα-3 λιπαρά.

Καταναλώστε άπαχη πρωτεΐνη

Αν και δεν πρέπει να καταφεύγετε στα άκρα, υιοθετώντας ακραίες διατροφικές επιλογές, όπως οι πρωτεϊνικής δίαιτες, παρόλα αυτά καλό είναι  να επιλέγετε άπαχη πρωτεΐνη. Εκτός ότι είναι μια ουσιαστική θρεπτική ουσία, η πρωτεΐνη βοηθά στο να νιώθετε χορτάτοι μετά από κάθε γεύμα χωρίς να σας παρέχει πολλές θερμίδες.

Να τρώτε υδατάνθρακες

Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι υδατάνθρακες έχουν τόσο κακή φήμη, είναι λόγω των απλών υδατανθράκων που είναι τα γλυκά, τα πατατάκια… Εάν όμως καταναλώνετε τους σύνθετους υδατάνθρακες βοηθάτε στην απώλεια κιλών. Αγνοήστε λοιπόν τους ξεπερασμένους κανόνες διατροφής που δαιμονοποιούσαν τους υδατάνθρακες. Το σώμα σας χρειάζεται υδατάνθρακες. Εάν αφαιρέσετε εντελώς αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό από τη διατροφή σας, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε μια αλλαγή των ορμονών που ελέγχουν την απώλεια λίπους, καθιστώντας πιο δύσκολη των απώλεια βάρους. Ένας καλός γενικός κανόνας: Τρώτε περισσότερους σύνθετους υδατάνθρακες, όπως φρούτα και λαχανικά και λιγότερους απλούς υδατάνθρακες.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Μελέτες που διεξάχθηκαν στο Stanford Prevention Research Centre έδειξαν ότι το νερό βοηθάει στην απώλεια βάρους με δυο τρόπους: Πρώτον όσο περισσότερο νερό πίνουμε τόσο αυξάνεται η ενέργεια του σώματος και έτσι καίμε πιο εύκολα τις θερμίδες. Δεύτερον όταν πίνουμε νερό αντικαθιστούμε την κατανάλωση των ζαχαρούχων ποτών και έτσι οδηγούμαστε πιο εύκολα στην απώλεια βάρους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.