WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε ποια προβλήματα υγείας μας απειλούν στην ηλικία των 40


Τζουλιάννα Καρνέζη

5 Αυγούστου 2020

Δείτε ποια προβλήματα υγείας μας απειλούν στην ηλικία των 40

Είναι αλήθεια πως όταν φτάσουμε τα 40 πρέπει να αρχίσουμε να παρακολουθούμε το σώμα μας και να προσέχουμε τα σημάδια διάφορων ασθενειών που μπορεί να εμφανιστούν σε αυτή την ηλικία. Παρόλα αυτά πολλοί άνθρωποι δεν δίνουν πρωταρχική βάση στην υγεία, με αποτέλεσμα να παραβλέπουν τα συμπτώματα και έτσι η θεραπεία να γίνεται πιο δύσκολη.

Το σώμα μας έχει σχεδιαστεί για να μας προειδοποιεί όταν υπάρχει κάποιο είδος ασθένειας. Εμείς είμαστε υπεύθυνες για την κατανόηση των σημάτων και την αναζήτηση κατάλληλων ιατρικών συμβουλών, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε μερικές προειδοποιήσεις για την υγεία που πρέπει να γνωρίζει κάθε άνθρωπος που εισέρχεται στην ηλικία των 40 ετών.

Απώλεια μαλλιών. Η απροσδόκητη απώλεια μαλλιών είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε μόλις φτάσετε τα 40. Είναι συνηθισμένο να χάνετε καθημερινά 50 έως 100 τρίχες. Ωστόσο η υπερβολική απώλεια μαλλιών μπορεί να υποδηλώνει σοβαρά προβλήματα υγείας. Μία από τις κοινές αιτίες της τριχόπτωσης είναι η έλλειψη σημαντικών θρεπτικών ουσιών αλλά και το άγχος.

Αύξηση βάρους. Η ξαφνική αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να επισημάνει διάφορα προβλήματα υγείας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ασκείστε ή πόσο καλή είναι η διατροφή σας, εάν διαπιστώσετε εναλλαγές στο σωματικό σας βάρος τότε θα μπορούσε να οφείλονται σε ασθένειες όπως ο θυρεοειδής, η χοληστερόλη ή ο διαβήτης.   

Υψηλή αρτηριακή πίεση. Μετά τα 40 έτη, παρατηρείται μια αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία επιδεινώνεται με την υπερβολική πρόσληψη αλατιού, το άγχος και της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας.

Κόπωση. Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μεταξύ των ανθρώπων που είναι 40 ετών είναι η κόπωση. Θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλα θέματα υγείας που σηματοδοτούν την ίδια την κόπωση ως ένα από τα σημάδια της. Τα προβλήματα του θυρεοειδούς είναι εξαιρετικά κοινά. Το κατάλληλο φάρμακο θυρεοειδούς μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε αυτή τη διαταραχή. Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια πολύπλοκη διαταραχή που χαρακτηρίζεται από κούραση. Αν και η αιτία είναι άγνωστη, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε αρκετές ιατρικές εξετάσεις για να μάθετε τον τελικό ένοχο. Η αναιμία και ο διαβήτης προκαλούν επίσης κόπωση.

Μειωμένη όραση.  Ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για τους οποίους η όραση επηρεάζεται μετά από 40 έτη είναι η διατροφική ανεπάρκεια. Ανεπάρκεια βιταμινών Α, C και Ε και ψευδαργύρου μπορεί να οδηγήσει σε θολή όραση. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι απαραίτητες για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης της ωχράς κηλίδας.

Δυσκολία στη σύλληψη. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιθανότητες μιας γυναίκας να μείνει έγκυος αρχίζουν να μειώνονται στα μέσα της δεκαετίας του '30. Η μείωση της γονιμότητας συνδέεται ιδανικά με τη μειωμένη συχνότητα της ωορρηξίας, τη μείωση του αυχενικού υγρού, την κακή ποιότητα των ωαρίων και την αύξηση των χρόνιων προβλημάτων υγείας. Ωστόσο, μερικές φορές δεν είναι μόνο αυτά τα ζητήματα. Αφού έχετε πατήσει τα 40 η αιτία της στειρότητας μπορεί να διαφέρει. Μια ορμονική ανισορροπία, ο όγκος ή η κύστη μπορεί να είναι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσκολία στο να μείνετε έγκυος.

Πηγή φωτογραφίας: www.instagram.com/mikutas

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.