WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε ποιο βότανο δυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βοηθάει στην καταπολέμηση λοιμώξεων


Τζουλιάννα Καρνέζη

21 Ιουλίου 2020

Δείτε ποιο βότανο δυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βοηθάει στην καταπολέμηση λοιμώξεων

Όλοι θέλουν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και να παραμείνουν υγιείς. 

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην αρρωσταίνετε συχνά και να έχετε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, είναι να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, που να περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε καθημερινά. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει το σώμα σας να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά θα σας βοηθήσει και να παραμείνετε υγιείς. 

Έτσι εάν προσέχετε τι βάζετε στο σώμα σας, τότε σας προτείνουμε ένα ενδιαφέρον βότανο για το οποίο ίσως θέλετε να μάθετε περισσότερα πράγματα και ελπίζουμε να το ενσωματώσετε στη διατροφή σας: το λεμονόχορτο.

Το λεμονόχορτο είναι ένα βότανο, όπου τα φύλλα και το λάδι του χρησιμοποιούνται συχνά για την παρασκευή φαρμάκων. Το περιεχόμενο τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη θεραπεία των λοιμώξεων του στομάχου, των εντέρων, του ουροποιητικού συστήματος, αλλά και των διαφόρων πληγών. 

Όμως δεν χρειάζεται να μετατραπεί σε φάρμακο για να μπορείτε να το καταναλώσετε και να αποκομίσετε τα οφέλη, καθώς είναι ένα κοινό συστατικό σε πολλές κουζίνες, όπως η Ταϊλανδέζικη. Χρησιμοποιείται επίσης στην παρασκευή τσαγιού από βότανα. 

Όσον αφορά τα οφέλη για την υγεία, το λεμονόχορτο είναι γνωστό ότι έχει αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στην προστασία από διάφορες ασθένειες.

Στην πραγματικότητα, μερικές μελέτες στο παρελθόν δείχνουν ακόμη ότι μπορεί να σταματήσει τη φθορά των δοντιών, καταπολεμώντας τα βακτήρια που την προκαλούν. Επιπλέον, το λεμονόχορτο πιστεύεται ότι βοηθάει την πέψη και συμβάλει στην τόνωση του μεταβολικού ρυθμού του σώματος. 

Τέλος οι αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του λεμονόχορτου μαζί με τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης C, το καθιστούν το καλύτερο βότανο για την θεραπεία του κρυώματος και της γρίπης. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.